r
Nosalty Logó

Hagymás tejfölös hal rizzsel és salátával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
mokiviki
Hagymás tejfölös hal rizzsel és salátával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír

hal

rizs

saláta

öntet

Összesen 947 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír

hal

rizs

saláta

öntet

Összesen 1895 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír

hal

rizs

saláta

öntet

Összesen 131 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    38.1 g

Zsír

  • Összesen
    46.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1099 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    509 mg
  • Nátrium
    268 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    514.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    279 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    757 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    457 micro
Összesen 947 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    76.1 g

Zsír

  • Összesen
    93.8 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2198 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    295 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    1018 mg
  • Nátrium
    535 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    181.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1028.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    378 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    558 micro
  • Kolin:
    252 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1515 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    915 micro
Összesen 1895 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 131 kcal

Hozzávalók

hal

rizs

saláta

öntet

Elkészítés

hal

  1. A halat beletesszük a tepsibe, megsózzuk, és rátesszük a felszeletelt vöröshagymát. Így addig sül, amíg majdnem kész nem lesz, kb. 15 perc.
  2. Közben a tejfölbe belekeverjük a sót, borsot és a préselt/reszelt fokhagymákat.
  3. Amíg készül a hal, elkészítjük a rizst. Kevés olajon kifehéredésig pirítjuk a rizst (folyamatosan kavargatni kell, nehogy lekapja), utána ha egy csésze rizst tettünk bele, akkor (ugyanazzal a csészével mérjük) két csésze víz kell bele, forrástól számítva 12 percig főzzük, de néha óvatosan meg kell kavarni, hogy nehogy leragadjon! De vigyázzunk, nehogy összetörjük a szemeket!
  4. Ha kész a hal, rizzsel és salátával vagy saláta keverékkel (amit ízlés szerint meglocsolunk öntettel) tálaljuk. Én a halból kifolyt lével kicsit meglocsoltam a rizst, így nem volt száraz.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 26x10x6
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 3823
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hagymás tejfölös hal rizzsel és salátával
mokiviki 27 recept

Sokféle halas receptet kitalálok.

Hozzávalók

hal

rizs

saláta

öntet

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...