r
Nosalty Logó

Hagymás tejfölös hal rizzsel és salátával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
mokiviki
Hagymás tejfölös hal rizzsel és salátával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

hal

rizs

saláta

öntet

947
Kalória
38.1g
Fehérje
90.7g
Szénhidrátok
46.9g
Zsír
514.2g
Víz
120.4g
Koleszterin
3.9g
Rost
7.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír

hal

rizs

saláta

öntet

Összesen 947 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír

hal

rizs

saláta

öntet

Összesen 1895 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír

hal

rizs

saláta

öntet

Összesen 131 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    38.1 g

Zsír

  • Összesen
    46.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1099 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    509 mg
  • Nátrium
    268 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    514.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    279 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    757 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    457 micro
Összesen 947 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    76.1 g

Zsír

  • Összesen
    93.8 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2198 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    295 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    1018 mg
  • Nátrium
    535 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    181.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    1028.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    378 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    558 micro
  • Kolin:
    252 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1515 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    915 micro
Összesen 1895 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    70.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 131 kcal

Elkészítés

hal

  1. A halat beletesszük a tepsibe, megsózzuk, és rátesszük a felszeletelt vöröshagymát. Így addig sül, amíg majdnem kész nem lesz, kb. 15 perc.
  2. Közben a tejfölbe belekeverjük a sót, borsot és a préselt/reszelt fokhagymákat.
  3. Amíg készül a hal, elkészítjük a rizst. Kevés olajon kifehéredésig pirítjuk a rizst (folyamatosan kavargatni kell, nehogy lekapja), utána ha egy csésze rizst tettünk bele, akkor (ugyanazzal a csészével mérjük) két csésze víz kell bele, forrástól számítva 12 percig főzzük, de néha óvatosan meg kell kavarni, hogy nehogy leragadjon! De vigyázzunk, nehogy összetörjük a szemeket!
  4. Ha kész a hal, rizzsel és salátával vagy saláta keverékkel (amit ízlés szerint meglocsolunk öntettel) tálaljuk. Én a halból kifolyt lével kicsit meglocsoltam a rizst, így nem volt száraz.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 26x10x6

Sokféle halas receptet kitalálok.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Tippek, hogy gyönyörűen virágozzon a magnóliád

A magnólia tavasszal az egyik leglátványosabb növény: virágzásakor meseszép színekbe borítja a kerteket és utcákat. Ha te is szeretnéd, hogy ez a varázslatos fa a saját kerted éke legyen, mutatjuk, hogyan válassz, ültess és gondozz magnóliát könnyedén!

Top Receptek

Klasszikus májgombócleves

Egy egyszerű zöldséglevest viszonylag könnyen varázsolhatunk gazdag, tartalmas levessé, főleg, ha májgombócokat főzünk hozzá. Igazi klasszikus recept, amin tényleg nincs miért csavarni ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!