r
Nosalty Logó

Hagymás-sonkás frittata

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Hagymás-sonkás frittata
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 664 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1989 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 139 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.8 g

Zsír

  • Összesen
    46.3 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    503 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1782.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    493 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    553 mg
  • Nátrium
    613 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    299.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    571 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    107 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    338 mg
  • Retinol - A vitamin:
    510 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    733 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3110 micro
Összesen 664 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.5 g

Zsír

  • Összesen
    138.9 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1509 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5347.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    1478 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    1659 mg
  • Nátrium
    1839 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.4 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    899.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1713 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    123 mg
  • D vitamin:
    321 micro
  • K vitamin:
    114 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    419 micro
  • Kolin:
    1015 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1529 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    2198 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9331 micro
Összesen 1989 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    371.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    648 micro
Összesen 139 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat felverjük a tejszínnel, a reszelt sajttal, sóval és borssal.
  2. A felaprított póréhagymát és a vöröshagymát olívaolajon megpároljuk néhány perc alatt. Hozzáadjuk a zöldborsót, és összeforgatjuk. Sózzuk, borsozzuk.
  3. A zöldségeket hozzáadjuk a tojásos masszához.
  4. A sütőt előmelegítjük.
  5. Egy piteformát kivajazunk, és beleöntjük a tojásos egyveleget.
  6. A sütőbe toljuk, majd ha már kb. 80 %-ban megsült az étel, a tetején ízlésesen elhelyezzük a ricottát, és a néhány szelet sonkát. Kb. 20-30 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 103
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9524
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy régi Blikk Nők Konyha magazinban találtam rá erre a fincsikére. Nagyon jót ebédeltünk belőle!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...