r
Nosalty Logó

Hagymás sertésszelet zöldborsós tarhonyával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
PappSára
Hagymás sertésszelet zöldborsós tarhonyával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Sertésszelet

Köret

885
Kalória
48.4g
Fehérje
91.4g
Szénhidrátok
35.2g
Zsír
417.9g
Víz
115.3g
Koleszterin
7.5g
Rost
9.7g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Sertésszelet

Köret

Összesen 885 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Sertésszelet

Köret

Összesen 1769 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Sertésszelet

Köret

Összesen 135 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.4 g

Zsír

  • Összesen
    35.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1066.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    600 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    417.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    286 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    230 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1261 micro
Összesen 885 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.8 g

Zsír

  • Összesen
    70.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    231 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2133.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    233 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    239 mg
  • Foszfor
    1199 mg
  • Nátrium
    216 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    182.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    835.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    573 micro
  • Kolin:
    245 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    461 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2522 micro
Összesen 1769 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    63.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 135 kcal

Elkészítés

Sertésszelet

  1. A karajt szeletekre vágjuk, kicsit kiklopfoljuk, jól bedörzsöljük a fűszerkeverékkel (megjegyzés: ha nincs otthon pont flekken keverék, bármilyet használhatunk, finom lesz). A felforrósított olajon oldalanként kb 2-3 perc alatt elősütjük. Ha szépen megpirultak, kivesszük és félretesszük.
  2. A vöröshagymát csíkokra, a fokhagymát apróra vágjuk, és a sütésből visszamaradt olajba dobjuk. Sóval, borssal ízesítjük.
  3. Kevergetve, kis vizet ráöntve megpároljuk úgy, hogy puha, de mégis ropogós legyen. Ha szükséges, a vizet pótoljuk.
  4. Kivesszük a megpárolt hagymákat, a visszamaradt szaftba belerakjuk az elősütött sertésszeleteket és puhára sütjük. Akkor jó, ha marad utána lé, arra még szükségünk lesz.
  5. A szeleteket tálra tesszük, ráhalmozzuk a hagymát. A serpenyőben maradt levet tejföllel elkeverjük, ha kell, utánaízesítjük, kicsit átforraljuk. Ha elkészült, a hagymás szeletekre öntjük.

Köret

  1. A tarhonyát kis olajon megpirítjuk, másfélszeres vízzel felöntjük, megsózzuk.
  2. Belekeverjük a borsót, és lefedve puhára pároljuk. Amikor megpuhult, kevergetve elforraljuk róla az esetlegesen megmaradt vizet.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 30 perc

A szokásos, nincs itthon szinte semmi, de gyorsan kell valami módon kezdődött.. imádjuk a hagymát, így nem volt kérdés, hogy az biztosan kerül bele. Mivel a karaj sütve száraz tud lenni, egyértelmű volt, hogy valami szaftot is készítsek hozzá. A köret pedig a maradék tarhonya és borsó felhasználásának eredménye.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Tejszínes carbonara spagetti

Egyszerűen elkészíthető, és mindemellett nagyszerű étel, nem fogyókúrás, de ez kell a magyar gyomornak, isteni volt, érdemes kipróbálnotok...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!