Hagymás sertésszelet zöldborsós tarhonyával
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
PappSára
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 6% Zsír
Sertésszelet
-
200g csontos sertéskaraj255 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
12g napraforgó olaj106 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
Köret
Összesen
885
kcal
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 6% Zsír
Sertésszelet
-
400g csontos sertéskaraj510 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
Köret
Összesen
1769
kcal
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 6% Zsír
Sertésszelet
-
30.6g csontos sertéskaraj39 kcal
-
13.8g vöröshagyma5 kcal
-
1.8g napraforgó olaj16 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
3.1g tejföl6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
Köret
-
0.6g napraforgó olaj5 kcal
-
15.3g tarhonya57 kcal
-
7.6g zöldborsó6 kcal
-
0g só0 kcal
-
26.8g víz0 kcal
Összesen
135
kcal
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 48.4 g
Zsír
-
Összesen 35.2 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 115 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1066.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 116 mg
-
Kálcium 111 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 120 mg
-
Foszfor 600 mg
-
Nátrium 108 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 91.4 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 417.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 286 micro
-
Kolin: 122 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 230 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1261 micro
Összesen
885
kcal
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 96.8 g
Zsír
-
Összesen 70.4 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 231 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2133.2 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 233 mg
-
Kálcium 222 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 239 mg
-
Foszfor 1199 mg
-
Nátrium 216 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 182.7 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 835.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 94 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 54 mg
-
D vitamin: 63 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 37 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 573 micro
-
Kolin: 245 mg
-
Retinol - A vitamin: 54 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 461 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2522 micro
Összesen
1769
kcal
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 5.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 163.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 92 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 63.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 193 micro
Összesen
135
kcal
Hozzávalók
Sertésszelet
-
40 dkg csontos sertéskaraj
-
2 közepes db vöröshagyma
-
3 ek napraforgó olaj
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 ek tejföl
-
2 csipet só
-
bors ízlés szerint
-
1 kávéskanál flekken fűszerkeverék
Köret
-
2 teáskanál napraforgó olaj
-
20 dkg tarhonya
-
10 dkg zöldborsó
-
só ízlés szerint
-
3.5 dl víz
Elkészítés
Sertésszelet
- A karajt szeletekre vágjuk, kicsit kiklopfoljuk, jól bedörzsöljük a fűszerkeverékkel (megjegyzés: ha nincs otthon pont flekken keverék, bármilyet használhatunk, finom lesz). A felforrósított olajon oldalanként kb 2-3 perc alatt elősütjük. Ha szépen megpirultak, kivesszük és félretesszük.
- A vöröshagymát csíkokra, a fokhagymát apróra vágjuk, és a sütésből visszamaradt olajba dobjuk. Sóval, borssal ízesítjük.
- Kevergetve, kis vizet ráöntve megpároljuk úgy, hogy puha, de mégis ropogós legyen. Ha szükséges, a vizet pótoljuk.
- Kivesszük a megpárolt hagymákat, a visszamaradt szaftba belerakjuk az elősütött sertésszeleteket és puhára sütjük. Akkor jó, ha marad utána lé, arra még szükségünk lesz.
- A szeleteket tálra tesszük, ráhalmozzuk a hagymát. A serpenyőben maradt levet tejföllel elkeverjük, ha kell, utánaízesítjük, kicsit átforraljuk. Ha elkészült, a hagymás szeletekre öntjük.
Köret
- A tarhonyát kis olajon megpirítjuk, másfélszeres vízzel felöntjük, megsózzuk.
- Belekeverjük a borsót, és lefedve puhára pároljuk. Amikor megpuhult, kevergetve elforraljuk róla az esetlegesen megmaradt vizet.
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 114
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 6341
- Feltöltés dátuma: 2019. február 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
PappSára
1 recept
A szokásos, nincs itthon szinte semmi, de gyorsan kell valami módon kezdődött.. imádjuk a hagymát, így nem volt kérdés, hogy az biztosan kerül bele. Mivel a karaj sütve száraz tud lenni, egyértelmű volt, hogy valami szaftot is készítsek hozzá. A köret pedig a maradék tarhonya és borsó felhasználásának eredménye.