Hagymás sertésmáj paprikásan
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Andi80_
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 15% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
200g sertésmáj268 kcal
-
1g bors1 kcal
-
0g só0 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
15g sertészsír135 kcal
-
0 kcal
Összesen
437
kcal
- 15% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
400g sertésmáj536 kcal
-
1g bors3 kcal
-
0g só0 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
30g sertészsír271 kcal
-
0 kcal
Összesen
876
kcal
- 15% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
65.5g sertésmáj88 kcal
-
0.2g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
29.5g vöröshagyma11 kcal
-
4.9g sertészsír44 kcal
-
0 kcal
Összesen
143
kcal
- 15% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Vas
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Kolin:
Fehérje
-
Összesen 43.7 g
Zsír
-
Összesen 22.4 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 616 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1028.6 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 106 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 47 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 601 mg
-
Nátrium 177 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 215.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13004 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 52 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 57 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 31 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 440 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 13004 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
437
kcal
- 15% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Vas
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Kolin:
Fehérje
-
Összesen 87.5 g
Zsír
-
Összesen 44.8 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 1233 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2057.3 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 212 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 94 mg
-
Magnézium 90 mg
-
Foszfor 1201 mg
-
Nátrium 355 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.8 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 430.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26008 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 104 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 113 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 12 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 61 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 879 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 26008 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
876
kcal
- 15% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Vas
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Kolin:
Fehérje
-
Összesen 14.3 g
Zsír
-
Összesen 7.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 202 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 336.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 197 mg
-
Nátrium 58 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 70.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4257 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 17 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 144 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 4257 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
143
kcal
Hozzávalók
-
40 dkg sertésmáj
-
0.5 tk bors
-
1 csipet só
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
2 ek sertészsír
-
1 teáskanál fűszerpaprika
Elkészítés
- A májat megmossuk, és ujjnyi vastag csíkokra vágjuk.
- 2 ek zsíron a karikákra vágott hagymákat üvegesre pirítjuk, majd rádobjuk a májat, és azt is fehéredésig sütjük, majd rászórjuk a borsot és a pirospaprikát, felöntjük vízzel.
- Fedő alatt puhára főzzük.
- Ha megpuhult és elfőtt a leve, lehúzzuk a tűzről, és megsózzuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 165
- Tegnapi nézettség: 44
- 7 napos nézettség: 253
- Össznézettség: 153025
- Feltöltés dátuma: 2012. július 24.
Ajánló
Főtt krumplival vagy rizzsel kínáljuk, esetleg mindkettővel. Egy kis savanyú uborka is illik hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Andi80_
380 recept
Anyósomék disznót vágtak és kaptunk két adag májat, amit lefagyasztottam. Most, hogy igyekszem kiüríteni a fagyasztót és helyet készíteni az idei töknek, cukkininek és társaiknak, előkerült. Csirkéből már többször is főztem ezt az ételt, de sertésből még csak most először. Kissé nehezen puhult meg, de végül nagyon finom lett.