r
Nosalty Logó

Hagymás pogácsa ahogy Megan készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Hagymás pogácsa ahogy Megan készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 583 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 4656 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 325 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    32.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    985.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    713 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    264 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    259 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 583 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    87 g

Zsír

  • Összesen
    258.3 g
  • Telített zsírsav
    151 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1016 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7884.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    246 mg
  • Kálcium
    510 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    1200 mg
  • Nátrium
    5706 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    495.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    498.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2113 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    488 micro
  • Kolin:
    452 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2074 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    447 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    609 micro
Összesen 4656 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    547.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    397 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 325 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

  • 2 közepes fej lilahagyma (vékonyra karikázva)
  • 5 dkg vaj (nekem az olívaolaj jobban bejött)
  • ízlés szerint

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A töltelékhez a hagymát sózzuk, és vajon/ olivaolajon puhára pároljuk és kihűtjük.
  2. A tésztához a tejet a cukorral meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, és félretesszük.
  3. A lisztet összekeverjük a sóval és a vajjal. Közepébe mélyedést készítünk, beleütjük a tojást, hozzádjuk a tejfölt és a tejben felfuttatott élesztőt.
  4. Összegyúrjuk, majd 15-20 percig pihentetjük letakarva.
  5. A tésztát lisztezett deszkán 2 mm vastagra nyújtjuk, megtöltjük a hagymával a következőképpen: a hagyma ¾-ét elkenjük a tésztán. Gondolatban harmadoljuk és a bal, majd a jobb szélét behajtjuk középre. Ezt ismét megkenjük töltelékkel. Ezt megint harmadolás követi, a felülsőt lehajtjuk, majd az alsót is.
  6. Lazán folpackba csomagoljuk, és 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
  7. Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk. Kb 3 cm-es pogácsaszaggatóval vagy kis pohárral kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk. 30 percig hagyjuk kelni. Nagyon fontos a méret, ha nagyobbra szaggatjuk kiszárad, mire átsül.
  8. Sütő 180°-ra.
  9. A megkelt pogácsákat felvert tojással lekenjük, 15 perc alatt pirosra sütjük (kb 90 db lesz).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 13201
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 04.

Ajánló

Megkenve fűszeres sajtkrémmel isteni!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Stahl Judit receptje alapján. Mi nagyon szerettük, bár kicsit sok a várakozási idő.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...