r
Nosalty Logó

Hagymás majorannás csirkemáj

5,0

1 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Somikatus
Hagymás majorannás csirkemáj
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

530
Kalória
28.6g
Fehérje
62.8g
Szénhidrátok
17.3g
Zsír
179.1g
Víz
431.3g
Koleszterin
5.8g
Rost
4.5g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 530 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2118 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 179 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    28.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    431 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1980.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    502 mg
  • Nátrium
    1257 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    179.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4142 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    921 micro
  • Kolin:
    260 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4113 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    333 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    50 micro
  • Lut-zea
    1258 micro
Összesen 530 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    114.6 g

Zsír

  • Összesen
    69.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1725 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7920.3 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    317 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    62 mg
  • Magnézium
    252 mg
  • Foszfor
    2010 mg
  • Nátrium
    5029 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    251.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    716.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16569 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    83 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    185 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3686 micro
  • Kolin:
    1042 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16450 micro
  • α-karotin
    97 micro
  • β-karotin
    1333 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    201 micro
  • Lut-zea
    5032 micro
Összesen 2118 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    665.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    423 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1393 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    310 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1383 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    17 micro
  • Lut-zea
    423 micro
Összesen 179 kcal

Elkészítés

  1. Feltesszük melegedni a rizsnek a vizet, picit megsózzuk. (Én olyan edényben főzöm, amire párolóedény tehető.)
  2. Megpucoljuk a hagymát, és fél karikákra vágjuk, majd az étolajon egy nagy serpenyőben (akár wokban) pirítani kezdjük.
  3. Miközben pirul a hagyma, a csirkemájat kb. 2-3 cm-es darabokra vágjuk.
  4. Közben amikor felforr a rizsnek feltett víz, beletesszük a 2 főzőtasakos rizst, az edényre tesszük a párolót, és a párolóba a zöldborsót. (Akinek nincs ilyen edénye megfőzheti a borsót külön edényben is, vagy esetleg már puha, konzerv zöldborsóval is készítheti, így a főzési lépés kimarad. Fel lehet használni maradék rizi-bizit is. Ebben az esetben a májhoz való keverés előtt mikróban felmelegítjük a rizi-bizit.)
  5. Amikor a hagyma megpirult, hozzáadjuk a feldarabolt csirkemájat, a sót, borsot, chili paprikát, majorannát és a karikákra vágott fokhagymát.
  6. A májat kb. 8-10 percig sütjük, közben kevergetjük, hogy mindenhol megpuhuljon.
  7. Mire a máj elkészül, a zöldborsó és a rizs is puha. Az egészet jól összekeverjük, és már tálalható is!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 25 perc
  • Főzés módja: wok

Gyorsan elkészíthető ételt kerestem. A napokban volt tészta, főzelék, krumpli, és változatosságra vágytam. Ekkor jutott eszembe, hogy mennyire szeretem a friss csirkemájat, amely már elég régen volt. Jól bevált családi receptet használtam, ez volt az az étel, ahol a csirkemájat megszerettem.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hankusz Sára

Olasz rakott kel

Olasz recept alapján, de érdekességképpen nem paradicsomosan készült ez a rakott kel. Rizs helyett burgonya, húsféleségként pedig szárított, füstölt sonka került benne. A sajtoktól ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Tejfölös-sonkás rakott tészta

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy étel, úgy hívták, hogy Szofilli fusilli. Nevét alkotójáról, azaz rólam és a felhasznált tésztáról, a fusilliról kapta. Talán  ez volt az ...

Tökéletes paprikás krumpli

A magyar konyha egyik legfinomabb és legtöbbet készített fogása. A jó paprikás krumplihoz a legjobb alapanyagokat szükséges használni. Burgonyából válasszuk a nem szétfövő fajtákat, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!