Hagymás majorannás csirkemáj
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Somikatus
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
- 10% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
125g csirkemáj149 kcal
-
63g gyors rizs224 kcal
-
50g zöldborsó41 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
1g majoranna2 kcal
-
1g fekete bors2 kcal
-
3g só0 kcal
-
0g chili0 kcal
Összesen
530
kcal
- 10% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
500g csirkemáj595 kcal
-
250g gyors rizs895 kcal
-
200g zöldborsó162 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
3g majoranna8 kcal
-
3g fekete bors8 kcal
-
12g só0 kcal
-
0g chili0 kcal
Összesen
2118
kcal
- 10% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
42g csirkemáj50 kcal
-
21g gyors rizs75 kcal
-
16.8g zöldborsó14 kcal
-
14.3g vöröshagyma5 kcal
-
3.6g napraforgó olaj32 kcal
-
0.8g fokhagyma1 kcal
-
0.3g majoranna1 kcal
-
0.3g fekete bors1 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g chili0 kcal
Összesen
179
kcal
- 10% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 28.6 g
Zsír
-
Összesen 17.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 431 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1980.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 79 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 502 mg
-
Nátrium 1257 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62.8 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 179.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4142 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 21 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 46 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 921 micro
-
Kolin: 260 mg
-
Retinol - A vitamin: 4113 micro
-
α-karotin 24 micro
-
β-karotin 333 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 50 micro
-
Lut-zea 1258 micro
Összesen
530
kcal
- 10% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 114.6 g
Zsír
-
Összesen 69.3 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 1725 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7920.3 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 317 mg
-
Kálcium 224 mg
-
Vas 62 mg
-
Magnézium 252 mg
-
Foszfor 2010 mg
-
Nátrium 5029 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 251.3 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 716.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16569 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 83 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 185 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 76 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 9 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 63 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3686 micro
-
Kolin: 1042 mg
-
Retinol - A vitamin: 16450 micro
-
α-karotin 97 micro
-
β-karotin 1333 micro
-
β-crypt 58 micro
-
Likopin 201 micro
-
Lut-zea 5032 micro
Összesen
2118
kcal
- 10% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 9.6 g
Zsír
-
Összesen 5.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 145 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 665.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 169 mg
-
Nátrium 423 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 60.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1393 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 310 micro
-
Kolin: 88 mg
-
Retinol - A vitamin: 1383 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 112 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 17 micro
-
Lut-zea 423 micro
Összesen
179
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg csirkemáj
-
25 dkg gyors rizs
-
20 dkg zöldborsó
-
1 nagy db vöröshagyma
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
3 gerezd fokhagyma
-
3 g majoranna
-
3 kk fekete bors
-
3 kk só
-
1 kk chili
Elkészítés
- Feltesszük melegedni a rizsnek a vizet, picit megsózzuk. (Én olyan edényben főzöm, amire párolóedény tehető.)
- Megpucoljuk a hagymát, és fél karikákra vágjuk, majd az étolajon egy nagy serpenyőben (akár wokban) pirítani kezdjük.
- Miközben pirul a hagyma, a csirkemájat kb. 2-3 cm-es darabokra vágjuk.
- Közben amikor felforr a rizsnek feltett víz, beletesszük a 2 főzőtasakos rizst, az edényre tesszük a párolót, és a párolóba a zöldborsót. (Akinek nincs ilyen edénye megfőzheti a borsót külön edényben is, vagy esetleg már puha, konzerv zöldborsóval is készítheti, így a főzési lépés kimarad. Fel lehet használni maradék rizi-bizit is. Ebben az esetben a májhoz való keverés előtt mikróban felmelegítjük a rizi-bizit.)
- Amikor a hagyma megpirult, hozzáadjuk a feldarabolt csirkemájat, a sót, borsot, chili paprikát, majorannát és a karikákra vágott fokhagymát.
- A májat kb. 8-10 percig sütjük, közben kevergetjük, hogy mindenhol megpuhuljon.
- Mire a máj elkészül, a zöldborsó és a rizs is puha. Az egészet jól összekeverjük, és már tálalható is!
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 123
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 47
- Össznézettség: 24201
- Feltöltés dátuma: 2013. május 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- maradékból:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Somikatus
25 recept
Gyorsan elkészíthető ételt kerestem. A napokban volt tészta, főzelék, krumpli, és változatosságra vágytam. Ekkor jutott eszembe, hogy mennyire szeretem a friss csirkemájat, amely már elég régen volt. Jól bevált családi receptet használtam, ez volt az az étel, ahol a csirkemájat megszerettem.