Hagymás krumpli baconnel
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
RAW
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
358
kcal
- 3% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
1430
kcal
- 3% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 10.8 g
Zsír
-
Összesen 9.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 641.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 108 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 88 mg
-
Foszfor 241 mg
-
Nátrium 192 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.6 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 343.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 56 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 74 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 177 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 103 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 501 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 969 micro
Összesen
358
kcal
- 3% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 43 g
Zsír
-
Összesen 39.1 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 71 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2565.8 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 430 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 354 mg
-
Foszfor 964 mg
-
Nátrium 767 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 238.2 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 1372.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 223 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 298 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 709 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 411 micro
-
Kolin: 208 mg
-
Retinol - A vitamin: 56 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2005 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3874 micro
Összesen
1430
kcal
- 3% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.9 g
Zsír
-
Összesen 1.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 110.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 41 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 59.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 86 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 167 micro
Összesen
62
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Felaprítjuk a hozzávalokat. A vöröshagymát csak hosszában vágjuk fel, a bacont pedig apróra szeleteljük.
- A krumpit sós vízben megfőzzük.
- A bacont a fokhagymával és borssal serpenyőben félkészre sütjük. Fontos, hogy még az elején hozzáadjuk a borsot, így finomabb.
- Csak egy kevés zsírt hagyjunk a baconön, és adjuk hozzá a felaprított vöröshagymát.
- Süsük jól át a hagymát a baconnel.
- Tegyük bele a vajat, kevés sót ha szükséges, és csak ezután tegyük a leszűrt krumplit a baconös hagymához.
- Jól összekeverjük, adjuk hozzá az újhagymát, és magas lángon kb. 5 percig folytonos keverés közben kicsit megpirítjuk vigyázzunk, hogy ne égjen le.
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 150 alkalommal
- Receptkönyvben: 700
- Tegnapi nézettség: 14
- 7 napos nézettség: 46
- Össznézettség: 32418
- Feltöltés dátuma: 2012. április 16.
Ajánló
Sült húsok mellé. Akár egytál ételként is fogyasztható salátával. Fontos lecsúrgatni a felesleges zsírt, csak annyit hagyjunk rajta amennyi a hagyma megpritásához szükségeltetik. Ha vastag a bacon akár 2-3 is lecsökenthetjük.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- babakonyha:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
RAW
137 recept
Finom, lakató. Ez a story-ja.:) A titka a bors összesütése a baconnel, és a fokhagyma. Vigyázzunk, hogy ne égjen le a fokhagyma, akkor jó, ha puha belül.