r
Nosalty Logó

Hagymás krumpli baconnel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
RAW
Hagymás krumpli baconnel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 358 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1430 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 62 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    641.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    241 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    343.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    177 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    501 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    969 micro
Összesen 358 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    43 g

Zsír

  • Összesen
    39.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2565.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    430 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    354 mg
  • Foszfor
    964 mg
  • Nátrium
    767 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    238.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1372.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    223 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    298 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    709 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    411 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2005 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3874 micro
Összesen 1430 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    110.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 62 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felaprítjuk a hozzávalokat. A vöröshagymát csak hosszában vágjuk fel, a bacont pedig apróra szeleteljük.
  2. A krumpit sós vízben megfőzzük.
  3. A bacont a fokhagymával és borssal serpenyőben félkészre sütjük. Fontos, hogy még az elején hozzáadjuk a borsot, így finomabb.
  4. Csak egy kevés zsírt hagyjunk a baconön, és adjuk hozzá a felaprított vöröshagymát.
  5. Süsük jól át a hagymát a baconnel.
  6. Tegyük bele a vajat, kevés sót ha szükséges, és csak ezután tegyük a leszűrt krumplit a baconös hagymához.
  7. Jól összekeverjük, adjuk hozzá az újhagymát, és magas lángon kb. 5 percig folytonos keverés közben kicsit megpirítjuk vigyázzunk, hogy ne égjen le.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 150 alkalommal
  • Receptkönyvben: 700
  • Tegnapi nézettség: 14
  • 7 napos nézettség: 46
  • Össznézettség: 32418
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 16.

Ajánló

Sült húsok mellé. Akár egytál ételként is fogyasztható salátával. Fontos lecsúrgatni a felesleges zsírt, csak annyit hagyjunk rajta amennyi a hagyma megpritásához szükségeltetik. Ha vastag a bacon akár  2-3 is lecsökenthetjük.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Finom, lakató. Ez a story-ja.:) A titka a bors összesütése a baconnel, és a fokhagyma. Vigyázzunk, hogy ne égjen le a fokhagyma, akkor jó, ha puha belül.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...