Hagymalekvár 2.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
125g lilahagyma46 kcal
-
6g vaj45 kcal
-
2g balzsamecet2 kcal
-
50g marha alaplé0 kcal
-
19g vörösbor16 kcal
-
0g méz1 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
110
kcal
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
1000g lilahagyma364 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
15g balzsamecet13 kcal
-
400g marha alaplé0 kcal
-
150g vörösbor128 kcal
-
4g méz11 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
876
kcal
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
61.8g lilahagyma22 kcal
-
3.1g vaj22 kcal
-
0.9g balzsamecet1 kcal
-
24.7g marha alaplé0 kcal
-
9.3g vörösbor8 kcal
-
0.2g méz1 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
54
kcal
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.3 g
Zsír
-
Összesen 5.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 91.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 39 mg
-
Nátrium 6 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.8 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 120.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 42 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
110
kcal
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.7 g
Zsír
-
Összesen 41.5 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 729.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 240 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 113 mg
-
Foszfor 314 mg
-
Nátrium 52 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 94.5 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 961.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 343 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 68 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 176 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 336 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 104 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 45 micro
Összesen
876
kcal
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.7 g
Zsír
-
Összesen 2.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 45.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 19 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
54
kcal
Hozzávalók
-
1 kg lilahagyma
-
5 dkg vaj
-
3 ek balzsamecet
-
4 dl marha alaplé
-
1.5 dl vörösbor
-
0.5 teáskanál méz
-
0.5 kk kakukkfű
-
0.5 kk étkezési keményítő
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A megtisztított hagymát félbevágjuk, majd a félbevágott részeket a levelek hosszanti irányában négybe vágjuk. A hagymát egy nagy serpenyőben a felhevített vajon megfonnyasztjuk.
- Amikor a hagyma megfonnyadt, akkor a mézet hozzáadjuk, és 1-2 percig kevergetjük, hozzáadjuk a balzsamecetet, és jól összekeverjük.
- Megszórjuk kakukkfűvel, sózzuk, borsozzuk, felengedjük a vörösborral.
- Lassú tűzön főzzük a hagymát, és apránként hozzáadjuk az alaplevet. Az alapléből tegyünk félre 1 dl-t, amibe elkeverjük a keményítőt. Amikor a hagyma megpuhult (kb. 1 óra) hozzáadjuk a keményítős alaplevet, és további 15 percig főzzük.
- A hagymalekvár akkor főtt meg, amikor a hagyma teljesen puhára főtt, és lekvár állagú lesz.
- Receptkönyvben: 396
- Tegnapi nézettség: 80
- 7 napos nézettség: 300
- Össznézettség: 182241
- Feltöltés dátuma: 2008. december 12.
Ajánló
libamáj
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A hagymalekvárt Janó barátom tanítása alapján készítettem, és libamájhoz kínáltam.