r
Nosalty Logó

Habos-zabos epertorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Takács Kriszti
Habos-zabos epertorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 468 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 3742 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 303 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    402.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    313 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 468 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.8 g

Zsír

  • Összesen
    244.8 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    444 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3221.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    326 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    317 mg
  • Nátrium
    2503 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    356.9 g
  • Cukor
    190 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    527.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1487 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    169 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1442 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    534 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 3742 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    261.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 303 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zabkekszet turmixban összedaráljuk, majd egy keverőtálba öntjük, hogy a mézzel, fahéjjal és a szobahőmérsékletű margarinnal összekeverjük.
  2. Egy piteformába (kb. 25 cm átmérőjű) öntjük, majd a formába igazítjuk a tésztát, hogy a forma oldalára is kerüljön. Így a szeletek szélein is ez a zabtészta lesz, mint a sajttortáknál.
  3. Ezt követően (a krém nélkül) előmelegített sütőben, légkeverésen 200 fokon 12-15 percig sütjük.
  4. A habtejszínt robotgéppel kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot és 2 ek porcukrot. A megsült tésztát kihűtjük, ezután a habot kicsit rusztikusan elnagyolt mozdulatokkal elkenjük rajta.
  5. 200 g epret összeturmixolunk. Egy kis részével csomómentesen elkeverjük a keményítőt, majd 1 ek porcukorral együtt az összeturmixolt eperhez adjuk. Lassú tűzön összeforraljuk, majd 1-2 percig főzzük még. Ezután kihűtjük, és a hab tetején szépen elkenjük. A megmaradt epreket félbevágjuk, és díszítésképp használjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3571
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Habos-zabos epertorta
Takács Kriszti 133 recept

Imádom az olyan recepteket, amiket viszonylag rövid idő alatt összedob az ember, nem kell hozzá komoly főzési tudás, a végeredmény mégis gyönyörű. Így mindenki élvezettel elkészítheti, és bezsebelheti az elismeréseket :) 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...