r
Nosalty Logó

Habos piskóta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Klári
Habos piskóta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A habhoz

A tetejére

Összesen 707 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A habhoz

A tetejére

Összesen 5662 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A habhoz

A tetejére

Összesen 312 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    32.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    236 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    585.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    225 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.4 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    249 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    245 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 707 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.4 g

Zsír

  • Összesen
    263.4 g
  • Telített zsírsav
    150 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1886 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4681 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    235 mg
  • Kálcium
    721 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    407 mg
  • Foszfor
    1802 mg
  • Nátrium
    1475 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    731 g
  • Cukor
    609 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    633.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1992 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    1192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1962 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    368 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2033 micro
Összesen 5662 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.5 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 312 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A piskótához

A habhoz

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. Piskóta készítése:
  2. Az egész tojásokat a porcukorral 20 percig géppel keverjük.
  3. A citom héját, a lisztet és a sütőport lazán belekeverjük.
  4. A tepsit vastagon kikenjük vajjal és megszórjuk liszttel, ebbe öntjük a piskótamasszát.
  5. Előmelegített forró sütőben 200°-on 10 percig, majd 175°-on sütjük, 20 perc múlva tűpróba, ha még ragad a tű, tovább sütjük.
  6. Hab készítése:
  7. Habüstben a tojásfehérjéket kemény habbá verjük és folytonos keverés közben hozzáadjuk a cukrot.
  8. A habüstöt forró vízzel telt fazékra állítjuk és így tesszük a tűzhelyre, belekeverjük a citromlevet is.
  9. Állandó keverés közben addig főzzük, míg olyan sűrű nem lesz, hogy a kanál megáll benne.
  10. Befejezés:
  11. A tűzről levéve a habot egyenletesen elkenjük a piskótán és a sütőbe visszatéve 5-10 percig szárítjuk.
  12. Végül, ha kihűlt, bevonjuk csokoládémázzal, amit úgy készítünk, hogy a gőz fölött megolvasztott csokoládét elkeverjük a vajjal.
  13. Ha a csokoládé megdermedt, forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 466
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 172478
  • Feltöltés dátuma: 2009. június 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A  hűtőmben időnként óhatatlanul felgyülemlik a sütés-főzésnél kimaradt tojásfehérje. Olyan süteményt akartam sütni, amihez sok tojásfehérje szükséges, így bukkantam rá erre a régi receptemre, ami alapján elkészült ez a könnyű, habos sütemény.

Hozzávalók

A piskótához

A habhoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...