r
Nosalty Logó

Habos piskóta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Klári
Habos piskóta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A habhoz

A tetejére

707
Kalória
13.4g
Fehérje
91.4g
Szénhidrátok
32.9g
Zsír
79.2g
Víz
235.8g
Koleszterin
2.2g
Rost
76.2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A habhoz

A tetejére

Összesen 707 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A habhoz

A tetejére

Összesen 5662 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A habhoz

A tetejére

Összesen 312 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    32.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    236 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    585.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    225 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.4 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    79.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    249 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    245 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 707 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.4 g

Zsír

  • Összesen
    263.4 g
  • Telített zsírsav
    150 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1886 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4681 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    235 mg
  • Kálcium
    721 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    407 mg
  • Foszfor
    1802 mg
  • Nátrium
    1475 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    731 g
  • Cukor
    609 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    633.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1992 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    1192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1962 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    368 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2033 micro
Összesen 5662 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.5 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    35.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 312 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. Piskóta készítése:
  2. Az egész tojásokat a porcukorral 20 percig géppel keverjük.
  3. A citom héját, a lisztet és a sütőport lazán belekeverjük.
  4. A tepsit vastagon kikenjük vajjal és megszórjuk liszttel, ebbe öntjük a piskótamasszát.
  5. Előmelegített forró sütőben 200°-on 10 percig, majd 175°-on sütjük, 20 perc múlva tűpróba, ha még ragad a tű, tovább sütjük.
  6. Hab készítése:
  7. Habüstben a tojásfehérjéket kemény habbá verjük és folytonos keverés közben hozzáadjuk a cukrot.
  8. A habüstöt forró vízzel telt fazékra állítjuk és így tesszük a tűzhelyre, belekeverjük a citromlevet is.
  9. Állandó keverés közben addig főzzük, míg olyan sűrű nem lesz, hogy a kanál megáll benne.
  10. Befejezés:
  11. A tűzről levéve a habot egyenletesen elkenjük a piskótán és a sütőbe visszatéve 5-10 percig szárítjuk.
  12. Végül, ha kihűlt, bevonjuk csokoládémázzal, amit úgy készítünk, hogy a gőz fölött megolvasztott csokoládét elkeverjük a vajjal.
  13. Ha a csokoládé megdermedt, forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 50 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 35 perc

A  hűtőmben időnként óhatatlanul felgyülemlik a sütés-főzésnél kimaradt tojásfehérje. Olyan süteményt akartam sütni, amihez sok tojásfehérje szükséges, így bukkantam rá erre a régi receptemre, ami alapján elkészült ez a könnyű, habos sütemény.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Legegyszerűbb tiramisu

Mindenki imádja, mindenki ismeri: a tiramisu az olasz gasztronómia egyik hamisítatlan és örök szereplője. A sütésmentes desszert bármilyen alkalomra gyorsan elkészíthető, bár az ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Vadas mártás sertéshússal

Bizony, nem mindenki szereti a vadhúsokat... De nem is teheti meg, hogy megvegye... Sokan örülnének, ha csak mártásos tésztát ehetnének... Személy szerint, a családomat is ideértve, nem ...

Legegyszerűbb tiramisu

Mindenki imádja, mindenki ismeri: a tiramisu az olasz gasztronómia egyik hamisítatlan és örök szereplője. A sütésmentes desszert bármilyen alkalomra gyorsan elkészíthető, bár az ...

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!