r
Nosalty Logó

Habos grízpuding

5,0

1 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
bebe74
Habos grízpuding
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

367
Kalória
9.7g
Fehérje
65.2g
Szénhidrátok
5.8g
Zsír
30.1g
Víz
90g
Koleszterin
834.7mg
Rost
49.5g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 367 kcal
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2203 kcal
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 137 kcal
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    431.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.2 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    30.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 367 kcal
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.1 g

Zsír

  • Összesen
    34.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2588.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    1275 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    423 mg
  • Nátrium
    773 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    391.2 g
  • Cukor
    297 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    180.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    447 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    730 micro
Összesen 2203 kcal
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    11.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 137 kcal

Elkészítés

  1. A tojásokat lemossuk, kettéválasztjuk.
  2. A sárgáját nagyobb, a fehérjét kisebb keverőedénybe tesszük. A cukrot nagyjából fele-fele arányban szétosztva a tojásokhoz adjuk. Kemény habbá verjük a fehérjét, a sárgáját pedig addig, amíg kissé kivilágosodik és sűrűsödik.
  3. A tejet, búzadarát és vaníliás cukrot felfőzzük. Ha besűrűsödött, forrón a tojássárgákhoz öntjük, és alaposan elkeverjük. (Azzal már nem kell főzni! Először úgy tűnik, eléggé felhígul a tojássárgától, de hamar visszasűrűsödik.) Közvetlen utána (amíg még meleg és nem sűrűsödött be) hozzáadjuk a habbá vert tojásfehérjét is, és egyenletesre keverjük vele (ezzel sem főzzük).
  4. Üvegpoharakba kanalazzuk, és ízlésünk szerint rétegezhetjük pl. lekvárral, csoki- vagy karamellszósszal, friss vagy befőtt, esetleg leturmixolt gyümölcsökkel (ebbe most sárgabaracklekvár került, a tetejére pedig fahéjszórás).
  5. Lehűtve tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 5 perc

A klasszikus Horváth Ilona receptkönyvben Váratlan vendég krém néven szerepel ez a desszert, ami jó elnevezés, hiszen ezek az alapanyagok általában megtalálhatóak otthon, és alig van vele munka. Azért is szeretem, mert fantáziánk szerint sokféle variációban lehet elkészíteni.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Lakos Benedek

Tiramisus chiapuding

Ha eddig nem tudtad, hogy készítsd el a chiamagot, vagy annyira nem ízlett, akkor ez a recept neked szól. Ez a tiramisus puding tutira levesz a lábadról. Vegán verzióban is könnyen ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Ha nem tudsz fonni, így formázd meg a kalácstésztát

A húsvét elmaradhatatlan hozzávalója a kalács, ami nálunk elsősorban fonottat jelenti, ha viszont nem szeretnél bajlódni a fonás művészetével, és ragaszkodsz a házi foszlóshoz, akkor mutatunk néhány tippet, hogyan tudod még megformázni a kalácstésztát!

Top Receptek

Székely tészta

A receptet az anyósomtól kaptam. Megkérdezésemre csak annyit tudott mondani, hogy kb. 30 évvel ezelőtt kapta egy barátnőjétől. Az ő édesapja volt talán székely ember.

Répatortakocka sütés nélkül

A répatortát imádjuk, és húsvét környékén sokan elkészítjük. A szokásostól eltérően ezt most nem kell sütni, és ráadásul tej- és tojásmentes is. Szuper laktató süti, és ...

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!