r
Nosalty Logó

Habos-epres édesség

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Habos-epres édesség
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 540 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 2157 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 98 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    994.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    327 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    325 mg
  • Nátrium
    261 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.6 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    272.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    138 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    229 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    430 micro
Összesen 540 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    71.1 g

Zsír

  • Összesen
    55.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3978.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    1307 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    180 mg
  • Foszfor
    1300 mg
  • Nátrium
    1044 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    334.3 g
  • Cukor
    185 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1090.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    474 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    553 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    385 micro
  • Kolin:
    916 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1721 micro
Összesen 2157 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 98 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótát apró darabokra tépkedjük; egy tálba lerakunk belőle egy sort.
  2. Az epret -ha nagyon nagy szemű, összevágjuk- rátesszük a piskótára, majd fahéjas cukorral megszórjuk.
  3. A pudingot a szokásos módon 1/2 l tejjel és 3 ek cukorral megfőzzük. A habport 1dl tejjel keményre verjük. Amikor a puding picit hűlt, a habot belekeverjük.
  4. Ezzel a krémmel öntjük le az epret, és folytatjuk a rétegezést. A tetejére piskóta kerül, és arra a krém.
  5. 1-2 óra hosszára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9392
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 22.

Ajánló

A pudingba azért célszerű belekeverni a habot, mert így sokkal lágyabb lesz, és ha kihűl, akkor sem keményedik meg! Tetején tejszínhabbal lehet tálalni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Édesanyámtól származik a recept -gyerekkoromban nagyon sokat készítette eperérés idején. Ő már sajnos nincs köztünk, de a kertben ugyanúgy érik az eper, mint annak idején, és mivel a kisfiamnak (is) nagy kedvence ez a gyümölcs, most már én készítem ezt a finomságot!

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...