Habos-epres édesség
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
- 5% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 4% Zsír
A piskótához
-
83g tojás104 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
23g finomliszt82 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
A krémhez
Összesen
540
kcal
- 5% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 4% Zsír
A piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
4g sütőpor2 kcal
A krémhez
Összesen
2157
kcal
- 5% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 4% Zsír
A piskótához
-
14.9g tojás19 kcal
-
2.7g cukor11 kcal
-
4.1g finomliszt15 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
A krémhez
Összesen
98
kcal
- 5% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 17.8 g
Zsír
-
Összesen 14 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 270 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 994.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 327 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 325 mg
-
Nátrium 261 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 83.6 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 272.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 119 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 138 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 96 micro
-
Kolin: 229 mg
-
Retinol - A vitamin: 116 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 430 micro
Összesen
540
kcal
- 5% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 71.1 g
Zsír
-
Összesen 55.9 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 1080 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3978.3 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 125 mg
-
Kálcium 1307 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 180 mg
-
Foszfor 1300 mg
-
Nátrium 1044 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 334.3 g
-
Cukor 185 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 1090.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 474 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 553 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 385 micro
-
Kolin: 916 mg
-
Retinol - A vitamin: 465 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 66 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1721 micro
Összesen
2157
kcal
- 5% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 2.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 179.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 59 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.1 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 49.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 78 micro
Összesen
98
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
6 db tojás
-
6 ek cukor
-
6 evőkanál finomliszt
-
2 kk sütőpor
A krémhez
-
1 csomag vaníliás pudingpor
-
6 dl tej
-
45 g tejszínhab por
-
1 kg eper
-
3 ek cukor
-
1 kávéskanál fahéj
-
1 ek porcukor
Elkészítés
A piskótához
- A piskótát apró darabokra tépkedjük; egy tálba lerakunk belőle egy sort.
- Az epret -ha nagyon nagy szemű, összevágjuk- rátesszük a piskótára, majd fahéjas cukorral megszórjuk.
- A pudingot a szokásos módon 1/2 l tejjel és 3 ek cukorral megfőzzük. A habport 1dl tejjel keményre verjük. Amikor a puding picit hűlt, a habot belekeverjük.
- Ezzel a krémmel öntjük le az epret, és folytatjuk a rétegezést. A tetejére piskóta kerül, és arra a krém.
- 1-2 óra hosszára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
- Receptkönyvben: 63
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 9390
- Feltöltés dátuma: 2010. június 22.
Ajánló
A pudingba azért célszerű belekeverni a habot, mert így sokkal lágyabb lesz, és ha kihűl, akkor sem keményedik meg! Tetején tejszínhabbal lehet tálalni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Édesanyámtól származik a recept -gyerekkoromban nagyon sokat készítette eperérés idején. Ő már sajnos nincs köztünk, de a kertben ugyanúgy érik az eper, mint annak idején, és mivel a kisfiamnak (is) nagy kedvence ez a gyümölcs, most már én készítem ezt a finomságot!