Habcsóktorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Flóra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
120 °C
- 4% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 14% Zsír
A habcsókhoz
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
23g cukor90 kcal
-
29g porcukor113 kcal
-
13 kcal
A töltelékhez
-
38g habtejszín110 kcal
-
23g étcsokoládé127 kcal
-
2g rumaroma0 kcal
A díszítéshez
-
17g habtejszín49 kcal
-
3g cukor13 kcal
-
1 kcal
Összesen
537
kcal
- 4% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 14% Zsír
A habcsókhoz
-
240g tojásfehérje125 kcal
-
140g cukor542 kcal
-
175g porcukor677 kcal
-
76 kcal
A töltelékhez
-
225g habtejszín657 kcal
-
140g étcsokoládé764 kcal
-
10g rumaroma0 kcal
A díszítéshez
-
100g habtejszín292 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
7 kcal
Összesen
3217
kcal
- 4% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 14% Zsír
A habcsókhoz
-
22.4g tojásfehérje12 kcal
-
13g cukor50 kcal
-
16.3g porcukor63 kcal
-
1.9g étkezési keményítő7 kcal
A töltelékhez
-
21g habtejszín61 kcal
-
13g étcsokoládé71 kcal
-
0.9g rumaroma0 kcal
A díszítéshez
-
9.3g habtejszín27 kcal
-
1.9g cukor7 kcal
-
0.3g cukrozatlan kakaópor1 kcal
Összesen
299
kcal
- 4% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 24.2 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 294.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 91 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 75.3 g
-
Cukor 69 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 70 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 152 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 148 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 39 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
537
kcal
- 4% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 40.7 g
Zsír
-
Összesen 145.1 g
-
Telített zsírsav 89 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 43 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 372 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1768.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 57 mg
-
Kálcium 327 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 269 mg
-
Foszfor 547 mg
-
Nátrium 548 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 451.9 g
-
Cukor 413 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 419.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 910 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 75 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 891 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 231 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 45 micro
Összesen
3217
kcal
- 4% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 13.5 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 164.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 51 mg
-
Nátrium 51 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.1 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 39.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 85 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 83 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
299
kcal
Hozzávalók
A habcsókhoz
-
6 db tojásfehérje
-
14 dkg cukor
-
17.5 dkg porcukor
-
2 dkg étkezési keményítő
A töltelékhez
-
2.3 dl habtejszín
-
14 dkg étcsokoládé
-
10 ml rumaroma
A díszítéshez
-
1 dl habtejszín
-
2 dkg cukor
-
1 tk cukrozatlan kakaópor
Elkészítés
A habcsókhoz
- A tojásfehérjéket félkemény habbá verjük. A cukrokat és az étkezési keményítőt hozzákeverjük, és a tojásfehérjéket velük együtt kemény habbá verjük.
- A masszát egy nyomózsákba töltjük. Sütőpapírral bélelt tepsikre, egy középpontból kiindulva spirálokat nyomunk körkörösen, úgy, hogy kb. 18 cm átmérőjű köröket kapjunk. Ezt megismételjük még ötször. Tehát összesen 6 db 18 cm átmérőjű kör alakú habcsóklapot kaptunk.
- A habcsóklapokat előmelegített sütőben megsütjük.
- A töltelékhez a tejszínt egy lábasban felmelegítjük. Beletesszük a csokoládét, és folyamatos kevergetés mellett megolvasztjuk. Levesszük a tűzről, megkeverjük habverővel, és belekeverjük a rumaromát. Letakarjuk alufóliával, és legalább egy órára hűtőbe tesszük.
- A tölteléket habverővel addig verjük, amíg sűrűn folyó és sima nem lesz.
- Négy habcsóklapot megkenünk a krémmel, és egymásra helyezzük őket. Az ötödik habcsóklapot tesszük a tetejére. A hatodik habcsóklapot összemorzsoljuk.
- A díszítéshez a tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, és az ötödik habcsóklap tetejére kenjük.
- Erre rászórjuk az összemorzsolt habcsóklapot, és meghintjük kakaóporral.
- Sütés hőfoka: 120 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 90 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 43
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 10474
- Feltöltés dátuma: 2011. január 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Flóra
318 recept
Nagyon sok tojásfehérje gyűlt össze mostanában, és gondolkoztam, hogy mit csinálhatnék velük. A Csokoládé című könyvet nézegettem, és ott láttam meg a habcsóktortát. Nagyon megtetszett, úgyhogy elhatároztam, hogy ez lesz az, amit megsütök. Aztán végig olvastam a receptet, ahova az volt írva, hogy a habcsókokat 6 órán vagy egy egész éjszakán keresztül sütjük a legalacsonyabb hőfokon. Hát, néztem egy nagyot, mert ez elég sok idő és sok áram. Aztán egy korábbi receptből kiindulva megpróbáltam, hogy nagyobb hőfokon, és kevesebb ideig sütöm, és sikerült. Szóval kisebb-nagyobb változtatásokkal itt ez a recept. Nagyon édes, de kevésbé tömény, mint a sima habcsók, mert a csokikrém segít az ízek kiegyenlítésében. Érdemes elkészíteni.