r
Nosalty Logó

Gyümölcsös-krémes piskóta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Licsi
Gyümölcsös-krémes piskóta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Piskótához

Töltelékhez

Összesen 864 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Piskótához

Töltelékhez

Összesen 3450 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Piskótához

Töltelékhez

Összesen 127 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    24.8 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1055.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    486 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    206 mg
  • Nátrium
    296 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147.8 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    126.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    390 micro
Összesen 864 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    99.2 g

Zsír

  • Összesen
    60 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4223 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    1946 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    822 mg
  • Nátrium
    1183 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    591.4 g
  • Cukor
    345 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    506.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    467 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    166 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    243 micro
  • Kolin:
    885 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1561 micro
Összesen 3450 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 127 kcal

Hozzávalók

Piskótához

Töltelékhez

Elkészítés

Piskótához

  1. Először szétválasztjuk a tojásokat, aztán a tojásfehérjét kemény habbá verjük. A fehérjébe apránként beleöntjük a kristálycukrot, és összeturmixoljuk, majd a lisztet szitán keresztül apránként adagoljuk, és összekeverjük. A liszttel együtt beletesszük a késhegynyi sütőport.
  2. Ezt a krémet egy tepsibe töltjük, amit sütőpapírral kibélelünk. A sütőpapírra vajat kenünk, és leszórjuk zsemlemorzsával, hogy könnyen lejöjjön a piskótáról, és betesszük a sütőbe.
  3. Veszünk egy lábast, amibe beleöntünk körülbelül 1,3 l tejet. Ezt felmelegítjük, de közben a 3 pudingport összekeverjük a cukorral, és ezt kikeverjük a maradék 2 dl tejjel simára. Majd amikor már melegszik a gázon a tejünk, hozzáöntjük a csomómentesre kikavart pudingporunkat, és kavargatjuk, amíg jó nem lesz az állaga.
  4. A piskótát tálcára tesszük, a kihűlt/langyos krém felét rátesszük a piskótára, és egyenletesen eloszlatjuk, majd a gyümölcsöt rászórjuk, és a maradék pudinggal szépen befedjük.
  5. A sütemény tetejére tehetünk a sütőpapírra ragadt piskótamorzsából.
  6. A hűtőbe tesszük, amíg megdermed, és fogyaszthatjuk is.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 6332
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az anyukám receptje alapján készült egy meleg, nyári napon, amikor finom és könnyű süteményre vágyott a család.:)

Hozzávalók

Piskótához

Töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...