r
Nosalty Logó

Gyors tepsis burgonya másképpen

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Boszi
Gyors tepsis burgonya másképpen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 496 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1987 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 105 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    978.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    629 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    267.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    204 micro
Összesen 496 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.6 g

Zsír

  • Összesen
    117.4 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3914.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    265 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    231 mg
  • Foszfor
    834 mg
  • Nátrium
    2518 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    173 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1069.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    178 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    259 micro
  • Kolin:
    542 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    814 micro
Összesen 1987 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 105 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát és a hagymát megpucoljuk, és négybe vágjuk.
  2. Egy olajozott tepsibe betesszük őket, és megszórjuk ételízesítővl vagy sóval, ki mivel szereti. Igény szerinti mennyiségben szórunk rá borsot, pirospaprikát, majorannát és petrezselymet.
  3. Meglocsoljuk kevés olajjal, de azért annyi legyen rajta, hogy ne legyen száraz. Alaposan átkeverjük, hogy mindenhova jusson a fűszerekből.
  4. Előmelegített sütőbe betesszük, és kb. 15-21 percig sütjük, de néha megkeverjük.
  5. Amíg sül, felszeleteljük a párizsit v. virslit, ki mit szeret, ill. mi van otthon.
  6. A tojásokat kicsit felverjük, és megsózzuk.
  7. Az idő leteltekor kivesszük a tepsit, és belekeverjük a "hús utánzatot", majd még 10-15 percre visszatesszük a sütőbe.
  8. Az idő leteltekor kivesszük a tepsit, és jól átkeverjük, majd ráöntjük a tojást. Nem kell meglepődni, de lefolyik az aljára, így lesz a végén olyan rántottaszerűn csücsülő burgonyánk.
  9. Visszatesszük a sütőbe még pár percig, amíg a tojás is megsül. Kész.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 33x20
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 350
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 34
  • Össznézettség: 75248
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 01.

Ajánló

Ha gyorsan kell ebédet készíteni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Itt találtam kb. 1 éve ennek a receptnek az eredetiét Edit a receptgazda. Köszönet érte. Kicsit variáltam rajta, mert nem volt itthon debreceni, csak egy kis párizsi. Gondoltam azzal sem lehet rossz. Egyébként nem rajongok a párizsiért, anyukám párizsijából csentem el egy darabot.:) Így sütve nem is volt annyira rossz. Az ötlet, hogy  tojást tegyek alá, csak úgy jött!  Vigyázni kell ne égjen meg, olyan rántottaszerű legyen. Saláta volt itthon, azzal nekünk nagyon ízlett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...