r
Nosalty Logó

Gyors és könnyű baklava

3,5

2 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nyuszikutya
Gyors és könnyű baklava
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a sziruphoz

610
Kalória
11g
Fehérje
48.9g
Szénhidrátok
43.8g
Zsír
45.7g
Víz
40.3g
Koleszterin
3g
Rost
21.4g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a sziruphoz

Összesen 610 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a sziruphoz

Összesen 4871 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a sziruphoz

Összesen 375 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    43.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    299.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    45.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 610 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.2 g

Zsír

  • Összesen
    350 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    170 g
  • Koleszterin
    323 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2393.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    447 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    570 mg
  • Foszfor
    1259 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    391.1 g
  • Cukor
    172 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    365.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1030 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    363 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1007 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    280 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 4871 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    28.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 375 kcal

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához

  1. A réteslapokat kiterítjük. Keresünk egy akkora tepsit vagy üveg edényt, amelyikbe a félbevágott réteslap pontosan belefér.
  2. A vajat felolvasztjuk. A diót felaprítjuk vagy ledaráljuk, de az is jó, ha kicsit darabosabb marad. Összekeverjük a cukorral és a fahéjjal.
  3. Kivajazzuk az edényt. A réteslapokat egymáson hagyva félbevágjuk. Elkezdjük lerakni. Minden réteget megkenünk vajjal. Alsó lapnak 4 lapot tettem egymásra. Megszórjuk a diós keverékkel.
  4. Ezután kettesével rakjuk a lapokat, de itt is minden lapot megkenünk vajjal. Minden második lap után jön a diós keverék. Ezt addig folytatjuk, amíg 4 darab lap marad. Ez kerül a tetejére, vajjal megkenve laponként. A tetejét megkenjük vajjal.
  5. 5 percre hűtőbe tesszük. Éles késsel felvágjuk először kockákra, majd háromszögekre.
  6. Megsütjük.

Hozzávalók a sziruphoz

  1. A mézet egy lábosba tesszük. Hozzáadjuk a citromlevet és a vaníliát. Felöntjük a vízzel. Felforraljuk, 5 percig főzzük, hogy kicsit szirupos legyen.
  2. A megsült baklavára merőkanállal rámerjük a szirupot mindegyik részre. A szirup először állni fog rajta, majd mialatt meghűl, a tészta beszívja a szirupot.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x20

Édesanyámnak Görögországban ez a desszert az egyik kedvencévé vált. Több receptet átbogarászva úgy gondoltam, elkészítek egy kevésbé vajas és édes változatot. Rengeteg mennyiség volt minden receptben, ami visszatartott, mert ugyan szeretem az édes dolgokat, és tudom, hogy ez a süti is így finom, de ez az összeállítás a kevesebb vajjal és cukorral meggyőzött mindenkit.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Flódnis rétes

Imádom a flódnit és szinte bármilyen formában el tudnám fogyasztani. De tényleg! Hogy ezt bebizonyítsam, létrehoztam az alábbi rétest, ami a klasszikus karácsonyi sütemény minden ízét ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

„A minőségből, csak azért, hogy a süti olcsóbb legyen, nem...

Balatonfüred előtt egy megállóval, Arácson tesz le bennünket a vonat, ahol egy mézeskalács-házikóra emlékeztető épületben működik Kara Zsuzsanna cukrászdája. Porcukorillat és igazi cukrászdahangulat vár bennünket, no meg finom és mindig friss sütemények. A cukrászdára cserélt mérnökdiplomáról, a minőségi alapanyagok nélkülözhetetlenségéről, és arról is beszélgettünk, hogy a vendéglátásba sem kell belehalni.

Top Receptek

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!