r
Nosalty Logó

Gyömbéres keksz 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gyömbéres keksz 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A 40 db keksz tésztájához

A hempergetéshez

Összesen 595 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A 40 db keksz tésztájához

A hempergetéshez

Összesen 3572 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A 40 db keksz tésztájához

A hempergetéshez

Összesen 392 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    332.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.3 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 595 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    49.5 g

Zsír

  • Összesen
    150.7 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    726 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1994.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    491 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    819 mg
  • Nátrium
    391 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    512.1 g
  • Cukor
    245 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    178.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1318 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    369 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1296 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    269 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    548 micro
Összesen 3572 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    218.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.1 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 392 kcal

Hozzávalók

A 40 db keksz tésztájához

A hempergetéshez

Elkészítés

A 40 db keksz tésztájához

  1. A hozzávalókat keverjük jól össze. Kissé hígabb tésztát kapunk.
  2. Tegyük egy-két órára a hűtőbe, hogy formázhatóvá dermedjen.
  3. Melegítsd elő a sütőt. Gyúrjunk a masszából egy evőkanálnyi golyókat, hempergessük barna nádcukorba. Tegyük egymástól néhány centis távolságra egy sütőpapírral kibélelt tepsire.
  4. Nyomjunk villával csíkokat a tetejére.
  5. Süssük 10-12 percig. Akkor jó, ha a közepe még puha, a tetején pedig repedéseket látunk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Receptkönyvben: 100
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 11380
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 06.

Ajánló

Jó tanács: az alapanyagtól függően változhat a sütemény keménysége, ezért vagy frissen fogyasszuk, vagy akár több hétre is eltehetjük, amíg visszapuhul az édesség.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vettem végre gyömbért. Fogalmam sem volt róla, hogy milyen finom. Gondoltam azonnal kipróbálom. Találtam is receptet, de kissé módosítottam az egészség és a saját szájunk íze szerint.

Hozzávalók

A 40 db keksz tésztájához

A hempergetéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...