Grillezett tengeri hal fokhagymás öntettel
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
József
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
- 16% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 17% Zsír
Összesen
606
kcal
- 16% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 17% Zsír
Hal pácolása
Öntet
-
9g fokhagyma12 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
170g olívaolaj1503 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
2424
kcal
- 16% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 45.7 g
Zsír
-
Összesen 46.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 113 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1905.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 94 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 393 mg
-
Nátrium 1286 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 186.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 279 micro
-
K vitamin: 121 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 70 micro
-
Kolin: 97 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 284 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 313 micro
Összesen
606
kcal
- 16% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 182.8 g
Zsír
-
Összesen 187.2 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 129 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 450 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7620.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 377 mg
-
Kálcium 229 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 282 mg
-
Foszfor 1574 mg
-
Nátrium 5144 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.9 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 746.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 136 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 14 micro
-
E vitamin: 28 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 1116 micro
-
K vitamin: 484 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 36 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 281 micro
-
Kolin: 388 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1138 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1253 micro
Összesen
2424
kcal
- 16% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.5 g
Zsír
-
Összesen 10.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 437.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 295 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 42.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 64 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 65 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 72 micro
Összesen
139
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Hal pácolása
- A halat megmossuk, megpucoljuk, kibelezzük. A gyomrát rozmaringágakkal megtöltjük. Utána nagy szemű tengeri sóval besózzuk, étolajjal meglocsoljuk, és pácolni hagyjuk a hűtőben 2-3 órát vagy az esti grillezésig.
- A fokhagymát és a petrezselymet apróra vágjuk, és kicsi sóval összekeverjük az extra szűz olívaolajjal. Ez lesz az öntetünk.
- Ha a parazsunk elkészült, akkor a halat kb. 12-13 percig sütjük. Óvatosan forgatjuk, hogy a bőre ne ragadjon le. Fontos az idő, hogy ne süssük sokáig, se kevés ideig. Ha a hal szeme tejfehér lesz, akkor sült meg a halunk. A sütés utolsó perceiben a pác levével még a tűzön locsoljuk meg. Nem lesz száraz. (Halsütő ráccsal kitűnően tudjuk forgatni, ropogósra sütni.)
- Az elkészült halunk gyomrából kivesszük a rozmaringot, és a tálaláskor leöntjük a fokhagymás, petrezselymes, olívás öntetünkkel.
- Körettel (kenyér, sült krumpli, grillezett spárga) és egy üveg fehérborral tálaljuk. jó étvágyat!:-)
- Sütés ideje: 12 perc
- Elkészítettem: 35 alkalommal
- Receptkönyvben: 65
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 31
- Össznézettség: 8531
- Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
József
2 recept
Már nálunk is kapható, elérhető a tengeri hal. Így kicsit visszahozhatjuk a nyaralás ízét, élményét, otthon a kertben grillezve. :-)