Grillezett tengeri hal fokhagymás öntettel
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
606
Kalória
45.7g
Fehérje
2.5g
Szénhidrátok
46.8g
Zsír
186.5g
Víz
112.5g
Koleszterin
1.2g
Rost
68.1mg
Cukor
- 16% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 17% Zsír
Összesen
606
kcal
- 16% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 17% Zsír
Hal pácolása
Öntet
-
9g fokhagyma12 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
170g olívaolaj1503 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
2424
kcal
- 16% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 45.7 g
Zsír
-
Összesen 46.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 113 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1905.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 94 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 393 mg
-
Nátrium 1286 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 186.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 279 micro
-
K vitamin: 121 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 70 micro
-
Kolin: 97 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 284 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 313 micro
Összesen
606
kcal
- 16% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 182.8 g
Zsír
-
Összesen 187.2 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 129 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 450 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7620.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 377 mg
-
Kálcium 229 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 282 mg
-
Foszfor 1574 mg
-
Nátrium 5144 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.9 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 5 mg
Víz
-
Összesen 746.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 136 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 14 micro
-
E vitamin: 28 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 1116 micro
-
K vitamin: 484 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 36 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 281 micro
-
Kolin: 388 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1138 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1253 micro
Összesen
2424
kcal
- 16% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.5 g
Zsír
-
Összesen 10.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 437.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 295 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 42.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 64 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 65 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 72 micro
Összesen
139
kcal
Elkészítés
Hal pácolása
- A halat megmossuk, megpucoljuk, kibelezzük. A gyomrát rozmaringágakkal megtöltjük. Utána nagy szemű tengeri sóval besózzuk, étolajjal meglocsoljuk, és pácolni hagyjuk a hűtőben 2-3 órát vagy az esti grillezésig.
- A fokhagymát és a petrezselymet apróra vágjuk, és kicsi sóval összekeverjük az extra szűz olívaolajjal. Ez lesz az öntetünk.
- Ha a parazsunk elkészült, akkor a halat kb. 12-13 percig sütjük. Óvatosan forgatjuk, hogy a bőre ne ragadjon le. Fontos az idő, hogy ne süssük sokáig, se kevés ideig. Ha a hal szeme tejfehér lesz, akkor sült meg a halunk. A sütés utolsó perceiben a pác levével még a tűzön locsoljuk meg. Nem lesz száraz. (Halsütő ráccsal kitűnően tudjuk forgatni, ropogósra sütni.)
- Az elkészült halunk gyomrából kivesszük a rozmaringot, és a tálaláskor leöntjük a fokhagymás, petrezselymes, olívás öntetünkkel.
- Körettel (kenyér, sült krumpli, grillezett spárga) és egy üveg fehérborral tálaljuk. jó étvágyat!:-)
Recept infó
- Előkészítés ideje: 20 perc
- Főzés módja: grill
- Sütés ideje: 12 perc
Már nálunk is kapható, elérhető a tengeri hal. Így kicsit visszahozhatjuk a nyaralás ízét, élményét, otthon a kertben grillezve. :-)
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!