r
Nosalty Logó

Grillezett tengeri hal fokhagymás öntettel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
József
Grillezett tengeri hal fokhagymás öntettel
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Hal pácolása

Öntet

606
Kalória
45.7g
Fehérje
2.5g
Szénhidrátok
46.8g
Zsír
186.5g
Víz
112.5g
Koleszterin
1.2g
Rost
68.1mg
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Hal pácolása

Öntet

Összesen 606 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Hal pácolása

Öntet

Összesen 2424 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Hal pácolása

Öntet

Összesen 139 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.7 g

Zsír

  • Összesen
    46.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1905.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    393 mg
  • Nátrium
    1286 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    186.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    279 micro
  • K vitamin:
    121 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    284 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    313 micro
Összesen 606 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    182.8 g

Zsír

  • Összesen
    187.2 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    129 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    450 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7620.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    377 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    282 mg
  • Foszfor
    1574 mg
  • Nátrium
    5144 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    746.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    1116 micro
  • K vitamin:
    484 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    281 micro
  • Kolin:
    388 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1138 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1253 micro
Összesen 2424 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    437.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    295 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    42.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 139 kcal

Elkészítés

Hal pácolása

  1. A halat megmossuk, megpucoljuk, kibelezzük. A gyomrát rozmaringágakkal megtöltjük. Utána nagy szemű tengeri sóval besózzuk, étolajjal meglocsoljuk, és pácolni hagyjuk a hűtőben 2-3 órát vagy az esti grillezésig.
  2. A fokhagymát és a petrezselymet apróra vágjuk, és kicsi sóval összekeverjük az extra szűz olívaolajjal. Ez lesz az öntetünk.
  3. Ha a parazsunk elkészült, akkor a halat kb. 12-13 percig sütjük. Óvatosan forgatjuk, hogy a bőre ne ragadjon le. Fontos az idő, hogy ne süssük sokáig, se kevés ideig. Ha a hal szeme tejfehér lesz, akkor sült meg a halunk. A sütés utolsó perceiben a pác levével még a tűzön locsoljuk meg. Nem lesz száraz. (Halsütő ráccsal kitűnően tudjuk forgatni, ropogósra sütni.)
  4. Az elkészült halunk gyomrából kivesszük a rozmaringot, és a tálaláskor leöntjük a fokhagymás, petrezselymes, olívás öntetünkkel.
  5. Körettel (kenyér, sült krumpli, grillezett spárga) és egy üveg fehérborral tálaljuk. jó étvágyat!:-)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés módja: grill
  • Sütés ideje: 12 perc

Már nálunk is kapható, elérhető a tengeri hal. Így kicsit visszahozhatjuk a nyaralás ízét, élményét, otthon a kertben grillezve. :-)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Tejfölös-sonkás rakott tészta

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy étel, úgy hívták, hogy Szofilli fusilli. Nevét alkotójáról, azaz rólam és a felhasznált tésztáról, a fusilliról kapta. Talán  ez volt az ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!