r
Nosalty Logó

Grillezett csirkemell salátával, sültburgonyagerezdekkel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Mártika és Feri
Grillezett csirkemell salátával, sültburgonyagerezdekkel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A grillezett csirkemellhez

A héjas sültburgonyához

A nyári salátához

Összesen 519 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A grillezett csirkemellhez

A héjas sültburgonyához

A nyári salátához

Összesen 2079 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A grillezett csirkemellhez

A héjas sültburgonyához

A nyári salátához

Összesen 91 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.3 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    990.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    577 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    388.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    210 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1690 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    1102 micro
Összesen 519 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    217.3 g

Zsír

  • Összesen
    91.8 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    717 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3961.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    271 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    418 mg
  • Foszfor
    2307 mg
  • Nátrium
    732 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1553.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    847 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    130 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    328 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    93 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    390 micro
  • Kolin:
    838 mg
  • Retinol - A vitamin:
    269 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    6759 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    4409 micro
Összesen 2079 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    302 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    345 micro
  • Lut-zea
    197 micro
Összesen 91 kcal

Hozzávalók

A grillezett csirkemellhez

A héjas sültburgonyához

A nyári salátához

Elkészítés

A grillezett csirkemellhez

  1. Hús készítése:
  2. A megtisztított csirkemellet rátesszük folpack fóliával letakart vágódeszkára, majd a fóliával letakarjuk, és húsklopfolóval szép egyenletesen kiveregetjük. Ha nincs húskalapácsunk, nyeles lábas vagy serpenyő aljával is megtehetjük. A szeletek ezután jól süthetők lesznek.
  3. Ezután egy tálba tesszük, és mindkét oldalukat bedörzsöljük fűszersóval és kakukkfűvel, majd rácsorgatunk 1-2 ek hidegen sajtolt olívaolajat, és a hűtőbe tesszük pár órára.
  4. Grillező serpenyőben felhevített vajon pirosra sütjük a befűszerezett csirkemelleket. Sütéskor érdemes egy nagyobb lábassal "levasalni", ilyenkor sokkal könnyebben átsül a hús. (A lábasba vizet öntünk nehezéknek.)
  5. A saláta készítése:
  6. A fejessaláta megmosott, lecsepegtetett leveleit összetépkedjük, és egy tálra helyezzük.
  7. A póréhagyma szárát hosszában kettévágjuk és egész vékonyan felszeleteljük, majd hozzáadjuk a salátához.
  8. Rákarikázzuk a paradicsomokat, az olívabogyókat rászórjuk.
  9. Az olívaolajat egy kis tálkába öntjük ecettel, sóval, borssal, fűszerkeverékkel (pl. provence-i) ízesítjük, elkeverjük, majd a salátára öntjük.
  10. A sült burgonya készítése:
  11. A sütőt előmelegítjük, egy tepsire sütőpapírt helyezünk, és rászórjuk a fagyasztott burgonyát. Oregánót és fehérborsot szórunk rá.
  12. Készre sütjük. Tálaláskor enyhén sózzuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 17483
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 02.

Ajánló

Egyszerűen elkészíthető nyári főétel . Mindenkinek ajánljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Grillezett csirkemell salátával, sültburgonyagerezdekkel
Mártika és Feri 107 recept

Csirkemell: sovány, finom húsú, kiválóan alkalmas párolva, sütve, a bőre alá töltelék vagy zöldfűszer is rakható. Filézett (csont és bőr nélkül) csirkemell: a bőr és csont eltávolítása nem nehéz, otthon is könnyűszerrel elvégezhető, de megvásárolhatjuk már filézett formában is a csirkemellet. Kiválóan alkalmas gyors sütésre akár egészben, keresztben kettévágva, de csíkokra vágva is. Gyorsan kiszáradhat, óvatosan süssük.  

Hozzávalók

A grillezett csirkemellhez

A héjas sültburgonyához

A nyári salátához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...