r
Nosalty Logó

Grillezett csirke sárgarépapürével

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Marcsisef
Grillezett csirke sárgarépapürével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A csirkéhez

A püréhez

Összesen 1374 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A csirkéhez

A püréhez

Összesen 2747 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A csirkéhez

A püréhez

Összesen 120 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    103.9 g

Zsír

  • Összesen
    90.6 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    408 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1810.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    893 mg
  • Nátrium
    538 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    634.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2089 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    350 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    7741 micro
  • β-karotin
    18460 micro
  • β-crypt
    133 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    673 micro
Összesen 1374 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    207.7 g

Zsír

  • Összesen
    181.2 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    816 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3621.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    285 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    289 mg
  • Foszfor
    1786 mg
  • Nátrium
    1076 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.4 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1268.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4178 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    109 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    79 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    700 mg
  • Retinol - A vitamin:
    446 micro
  • α-karotin
    15482 micro
  • β-karotin
    36920 micro
  • β-crypt
    266 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    1346 micro
Összesen 2747 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    674 micro
  • β-karotin
    1608 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 120 kcal

Hozzávalók

A csirkéhez

A püréhez

Elkészítés

A csirkéhez

  1. A csirkét megtisztítjuk, félbevágjuk. A fűszerekkel kívül-belül bedörzsöljük, és olívaolajjal megkenjük.
  2. A csirkét először bőrével lefelé kezdjük sütni a faszenes grillsütőn, majd megfordítjuk. Nem közvetlenül a parázs felett sütjük a húst, hanem a grillező valamelyik sarkában.
  3. Mikor a csirke megpuhult, rövid időre a parázs fölé tesszük és megpirítjuk mindkét oldalát.
  4. A sárgarépát tisztítjuk, megmossuk, apróra vágjuk.
  5. Megfelelő nagyságú edénybe tesszük, a narancsok kicsavart levét ráöntjük, és adjunk hozzá annyi vizet, hogy teljesen ellepje. Ízesítjük fahéjjal, sóval és lefedve puhára főzzük. A maradék folyadékot fedő nélkül elpárologtatjuk.
  6. A puhára főtt répát turmixoljuk. A püréből gombócokat formázunk, és így tálaljuk a grillcsirkéhez.
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 17 alkalommal
  • Receptkönyvben: 135
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 10374
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 08.

Ajánló

Jó étvágyat kívánok!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsisef 217 recept

Hurrá! Közeledik a grillszezon. A répapüréről pedig elfütyülni sem lehet, hogy milyen finom.

Hozzávalók

A csirkéhez

A püréhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...