Grillcsirke Évi néni konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
grill
- 16% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 20% Zsír
Pác
-
20g vaj143 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2 kcal
-
6g méz19 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
Csirke
Összesen
604
kcal
- 16% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38.3 g
Zsír
-
Összesen 47 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 196 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1365.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 308 mg
-
Nátrium 948 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.8 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 146.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 221 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 127 mg
-
Retinol - A vitamin: 218 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
604
kcal
- 16% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 153 g
Zsír
-
Összesen 188.2 g
-
Telített zsírsav 76 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 70 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 29 g
-
Koleszterin 784 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5461.8 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 122 mg
-
Kálcium 124 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 172 mg
-
Foszfor 1232 mg
-
Nátrium 3792 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.1 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 585 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 882 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 82 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 56 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 506 mg
-
Retinol - A vitamin: 871 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 132 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 15 micro
Összesen
2415
kcal
- 16% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.4 g
Zsír
-
Összesen 14 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 405.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 92 mg
-
Nátrium 282 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 43.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 66 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 65 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
179
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Pác
- A páchoz valókat a szobahőmérsékletű vajjal elkeverjük, és egyenletesen bekenjük vele a csirkét kívül és belül.
Csirke
- A csirkét a pácon kívül még kicsit megsózzuk, belsejébe borsot, kakukkfüvet is tehetünk.
- A bepácolt csirkét nyársra tűzzük. Lábait, szárnyait hústűvel hozzátűzzük, hogy ne lógjon le. Alá készítünk egy sütőpapírral bélelt tepsit, amibe sorba rakjuk a megmosott burgonyákat.
- 200 fokra előmelegített grill alatt 50 perc alatt pirosra sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 40x30
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 59
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3514
- Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Egy vasárnap délelőtti mozi (Az élet ízei) utáni vásárlásnál nagyon kis gusztusos csirkét vettünk, így az ebéd grillcsirke lett. Szívem szerint tovább pácoltam volna, de nem volt rá sok idő, talán egy fél óra, de így is nagyon ízletes lett. Ha tehettem volna, akkor biztosan egy éjszakán át pácoltam volna a fincsi pecsenyének valót. Hogy egyszerűsítsem a főzést, néhány kis burgonyát megmostam, és héjastól a forgó, csepegő csirke alá dugtam. Így nem kellett többet bajlódnom a körettel, mivel jól átvette a sülő krumpli a fűszeres vaj ízét.