Görög sörös kenyér
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
9.1g olívaolaj80 kcal
-
31.9g sör14 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
1.1g cukor4 kcal
-
53.2g finomliszt194 kcal
-
3 kcal
-
2.9g szárított paradicsom7 kcal
-
0.4g olívaolaj4 kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.1 g
Zsír
-
Összesen 23.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 710.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 184 mg
-
Nátrium 402 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 105.2 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 85 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 94 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 3098 micro
-
Lut-zea 118 micro
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 60.5 g
Zsír
-
Összesen 95.4 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 66 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2842.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 174 mg
-
Kálcium 121 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 185 mg
-
Foszfor 735 mg
-
Nátrium 1608 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 421 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 339.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 67 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 377 micro
-
Kolin: 114 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 141 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 12394 micro
-
Lut-zea 473 micro
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 10.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 302.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 78 mg
-
Nátrium 171 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 36.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1320 micro
-
Lut-zea 50 micro
Hozzávalók
-
1 dl olívaolaj
-
3 dl sör
-
1 kávéskanál só
-
1 ek cukor
-
1 tasak instant élesztő
Elkészítés
- A sört, olajat beleöntjük a kenyérsütőgépbe. Az egyik sarokba a sót, a másikba a cukrot szórjuk. Ráöntjük a lisztet, rászórjuk az apró kockára vágott paradicsomot (ha rozmaringosan készítjük, akkor 1 kk friss aprított vagy szárított a mennyiség). Végül a tetejére szórjuk az élesztőt. Indítsuk el a gépet a dagasztó programon, ez kb. 1,5 óra.
- Kelesztés után egy kiolajozott formába tesszük, az alját kissé behajtogatjuk. Tetejét bevagdossuk, meghinthetjük szezámmaggal, kukoricadarával ízlés szerint.
- 200°C-ra előmelegített sütőbe toljuk, alá egy kiérdemesült edényben 2,5 dl vizet öntünk. Így sütjük 10 percig.
- 10 perc után csendesítjük a lángot 180°-ra, és még kb. 1 órát sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 70 perc
- Elkészítettem: 13 alkalommal
- Receptkönyvben: 47
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2035
- Feltöltés dátuma: 2013. január 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Nagyon szeretem a kelt tésztákat, kenyereket, főleg, ha az én konyhámban készül, mert bármi is készül, mennyei a sülő tészták illata. Valahol olvastam egy sörös rozmaringos receptet, amit septiben beleírtam a kenyérsütőgép receptes könyvébe. Igazából paradicsomos változatot akartam elkészíteni, mert az olaszoknál már ettem, és nagyon ízlett. Most végre kaptam olívaolajban, csípős fűszerekkel eltett aszalt paradicsomot. No meg árválkodott a hűtőben szilveszterről 2 db sör. Mi sem lehet jobb pillanat a kenyérsütésre. Lehet kézzel is dagasztani, de amióta meg van az én kis drága gépecském, rengeteg munkától kímél meg, és mellette még szabadidőm is marad. Kelesztés után bármilyen edénybe tehetjük, nem kell lefedni sem. Ha nem akarsz illatos kenyeret, el is hagyhatod a rozmaringot vagy a paradicsomot (de kár lenne, ha nem próbálnád ki). Nem kell megijedni, az élesztő és a sör jól megférnek egy kenyérben. Amikor kisült nem spricceltem, nem locsoltam, csak szimatoltam, gyönyörködtem benne, és az íze..:-)