r
Nosalty Logó

Görög sörös kenyér

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Görög sörös kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
kenyérsütő
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 718 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2873 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 306 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    710.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    402 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    85 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3098 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 718 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.5 g

Zsír

  • Összesen
    95.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2842.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    735 mg
  • Nátrium
    1608 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    421 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    339.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    377 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    12394 micro
  • Lut-zea
    473 micro
Összesen 2873 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    302.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1320 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 306 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sört, olajat beleöntjük a kenyérsütőgépbe. Az egyik sarokba a sót, a másikba a cukrot szórjuk. Ráöntjük a lisztet, rászórjuk az apró kockára vágott paradicsomot (ha rozmaringosan készítjük, akkor 1 kk friss aprított vagy szárított a mennyiség). Végül a tetejére szórjuk az élesztőt. Indítsuk el a gépet a dagasztó programon, ez kb. 1,5 óra.
  2. Kelesztés után egy kiolajozott formába tesszük, az alját kissé behajtogatjuk. Tetejét bevagdossuk, meghinthetjük szezámmaggal, kukoricadarával ízlés szerint.
  3. 200°C-ra előmelegített sütőbe toljuk, alá egy kiérdemesült edényben 2,5 dl vizet öntünk. Így sütjük 10 percig.
  4. 10 perc után csendesítjük a lángot 180°-ra, és még kb. 1 órát sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 13 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2033
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretem a kelt tésztákat, kenyereket, főleg, ha az én konyhámban készül, mert bármi is készül, mennyei a sülő tészták illata. Valahol olvastam egy sörös rozmaringos receptet, amit septiben beleírtam a kenyérsütőgép receptes könyvébe. Igazából paradicsomos változatot akartam elkészíteni, mert az olaszoknál már ettem, és nagyon ízlett. Most végre kaptam olívaolajban, csípős fűszerekkel eltett aszalt paradicsomot. No meg árválkodott a hűtőben szilveszterről 2 db sör. Mi sem lehet jobb pillanat a kenyérsütésre. Lehet kézzel is dagasztani, de amióta meg van az én kis drága gépecském, rengeteg munkától kímél meg, és mellette még szabadidőm is marad. Kelesztés után bármilyen edénybe tehetjük, nem kell lefedni sem. Ha nem akarsz illatos kenyeret, el is hagyhatod a rozmaringot vagy a paradicsomot (de kár lenne, ha nem próbálnád ki). Nem kell megijedni, az élesztő és a sör jól megférnek egy kenyérben. Amikor kisült nem spricceltem, nem locsoltam, csak szimatoltam, gyönyörködtem benne, és az íze..:-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...