r
Nosalty Logó

Görög pulykamell

0,0

0 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Boti
Görög pulykamell
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A pulykamellhez

A panírozáshoz

564
Kalória
30.5g
Fehérje
16.3g
Szénhidrátok
41.5g
Zsír
144.1g
Víz
177.3g
Koleszterin
1.2g
Rost
130mg
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A pulykamellhez

A panírozáshoz

Összesen 564 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A pulykamellhez

A panírozáshoz

Összesen 1126 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A pulykamellhez

A panírozáshoz

Összesen 202 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.5 g

Zsír

  • Összesen
    41.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1363 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    336 mg
  • Nátrium
    746 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    144.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    379 micro
Összesen 564 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.9 g

Zsír

  • Összesen
    83.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    355 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2725.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    393 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    672 mg
  • Nátrium
    1493 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    288.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    200 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    759 micro
Összesen 1126 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    489 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    268 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    51.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 202 kcal

Elkészítés

A pulykamellhez

  1. A mellfiléket jó vékonyra kiklopfoljuk, vigyázva arra, hogy ki ne szakadjanak, és megfűszerezzük sóval, borssal.
  2. A fetát villával összetörjük, majd kimagolt fekete olajbogyót és apróra vágott ecetes piros paprikát adunk hozzá. Jól összekeverjük.
  3. A mellet egy darab alufóliára helyezzük, majd egy 1 cm-es réteget kenünk rá a fetából.
  4. A széleket behajtva, jó szorosan feltekerjük (akár a töltött káposztánál vagy a Cordon bleu-nél), megkenjük olívaolajjal, és belecsavarjuk jó szorosan, hogy ne maradjon levegő benne. (Akár egy szaloncukrot.)
  5. 180 fokos forró olajba helyezzük, és 12-15 percig sütjük. Az olaj legyen jó mély, hogy lepje el. Ha megsült, vegyük ki, és tegyük félre 5-10 percet pihenni. Amikor kihűlt a fólia, eltávolítjuk róla.
  6. A megsült hústekercset lisztbe, felvert tojásba és újból lisztbe forgatjuk, majd forró, mély olajban még 1-2 percig sütjük, amíg a panír szép barnára sül.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 15 perc

Ezt egy mesterszakácstól tanultam, és ezt készítettem a szakácsiskola elvégzésekor, mint vizsgadolgozat. Maximális sikere van  azóta is.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Klasszikus skót tojás

A skót tojás (angolul scotch egg) egy ízletes és népszerű étel az Egyesült Királyságból, amelyben egy főtt tojást darált hússal (általában sertéshússal) bugyolálnak be, majd ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!