Görög gyümölcsleves Gábor konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NapsütötteVidékünkön
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 1% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
450g narancslé212 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
250g gyümölcskonzervlé708 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
50g ananász13 kcal
-
50g őszibarack19 kcal
-
50g piros ribizli27 kcal
-
50g narancs17 kcal
-
38g körte19 kcal
-
50g mandarin20 kcal
-
50g szőlő33 kcal
-
25g triple sec58 kcal
Összesen
1196
kcal
- 1% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
1800g narancslé846 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
1000g gyümölcskonzervlé2830 kcal
-
80g citromlé18 kcal
-
200g ananász51 kcal
-
200g őszibarack75 kcal
-
200g piros ribizli110 kcal
-
200g narancs69 kcal
-
150g körte77 kcal
-
200g mandarin78 kcal
-
200g szőlő132 kcal
-
100g triple sec231 kcal
Összesen
4779
kcal
- 1% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
39.7g narancslé19 kcal
-
4.4g főzőtejszín6 kcal
-
22.1g gyümölcskonzervlé62 kcal
-
1.8g citromlé0 kcal
-
4.4g ananász1 kcal
-
4.4g őszibarack2 kcal
-
4.4g piros ribizli2 kcal
-
4.4g narancs2 kcal
-
3.3g körte2 kcal
-
4.4g mandarin2 kcal
-
4.4g szőlő3 kcal
-
2.2g triple sec5 kcal
Összesen
106
kcal
- 1% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-crypt
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 7.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 673.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 191 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 81 mg
-
Foszfor 186 mg
-
Nátrium 207 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 282.8 g
-
Cukor 262 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 763.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 117 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 211 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 144 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 65 micro
-
β-karotin 347 micro
-
β-crypt 893 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 735 micro
Összesen
1196
kcal
- 1% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-crypt
Fehérje
-
Összesen 28.3 g
Zsír
-
Összesen 30 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2693.5 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 763 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 325 mg
-
Foszfor 744 mg
-
Nátrium 827 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1131.2 g
-
Cukor 1048 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 3052.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 467 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 845 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 66 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 576 micro
-
Kolin: 230 mg
-
Retinol - A vitamin: 190 micro
-
α-karotin 259 micro
-
β-karotin 1389 micro
-
β-crypt 3570 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2939 micro
Összesen
4779
kcal
- 1% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-crypt
Fehérje
-
Összesen 0.6 g
Zsír
-
Összesen 0.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 59.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 16 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 67.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 79 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 65 micro
Összesen
106
kcal
Hozzávalók
-
200 ml főzőtejszín
-
2 citromból nyert citromlé
-
200 g ananász
-
200 g őszibarack
-
200 g piros ribizli
-
200 g narancs
-
150 g körte
-
200 g mandarin
-
200 g szőlő
Elkészítés
- A narancslevet egy nagy fazékban elkeverjük a tejszínnel, a konzerv gyümölcslével és a citromlével. Ha nincs konzerv gyümölcslevünk, vizet használunk helyette, amiben 50 g cukrot oldunk fel. Jól lehűtjük.
- A gyümölcsöket meghámozzuk, kis darabokra vágjuk, a szőlőt felezzük. Ha triple sec-et használunk, a gyümölcsöket leöntjük vele és jól lehűtjük. A gyümölcsöket a narancslébe keverjük és hűtőszekrényben tároljuk. Tálaláskor ügyelünk rá, hogy minden tányérba egyenlő arányban kerüljenek a gyümölcsök.
- Receptkönyvben: 133
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 18043
- Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NapsütötteVidékünkön
174 recept
Hiába az elnevezés, a görög gyümölcsleves nem görög eredetű étel, csak Magyarországon tudnak róla. Univerzális fogás; nyáron a friss ribizli és szőlő miatt, télen pedig a déligyümölcsök miatt készítjük. A kánikulában egy kitűnő hűsítő, amit alkohollal és anélkül is készíthetünk. Érdemes friss ribizlit használni hozzá, hiszen ez megtartja az alakját, amíg a gyorsfagyasztott elszínezi a levest. A szőlőből válasszuk a mag nélküli fajtákat és felezzük el. Nyáron friss gyümölcsökből készíthetjük a levest, télen konzervet használunk - ha nincs konzerv gyümölcslé, cukrozott vízzel készítjük. A legjobb, hogy nem szükséges főzni és rövid idő alatt elkészül.