r
Nosalty Logó

Göngyölt szűzérme

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Katharosz
Göngyölt szűzérme
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

694
Kalória
45.2g
Fehérje
8.3g
Szénhidrátok
52.9g
Zsír
260.3g
Víz
158.5g
Koleszterin
2.6g
Rost
3.8g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 694 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2773 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 185 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.2 g

Zsír

  • Összesen
    52.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1703.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    566 mg
  • Nátrium
    928 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    260.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    220 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    869 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    666 micro
Összesen 694 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    180.7 g

Zsír

  • Összesen
    211.7 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    634 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6812.9 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    261 mg
  • Kálcium
    242 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    300 mg
  • Foszfor
    2265 mg
  • Nátrium
    3713 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    1041.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    289 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    133 mg
  • D vitamin:
    220 micro
  • K vitamin:
    881 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    262 micro
  • Kolin:
    769 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3476 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2663 micro
Összesen 2773 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    454.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    248 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    69.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    232 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 185 kcal

Elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk és olajon megdinszteljük, a petrezselymet apróra vágjuk, a kolbászt kifejtjük a bőréből, majd elkeverjük a hagymával és a petrezselyemmel.
  2. A káposztaleveleket megmossuk, kivágjuk a vastag ereit és forrásban lévő, sós vízben blansírozzuk, hideg vízzel leöblítjük, majd lecsöpögtetjük.
  3. A húst megtisztítjuk az inaktól és a hártyáitól, hosszában félig bevágjuk, majd szétnyitjuk, hogy egy nagy vékonyabb szeletet kapjunk, kicsit kikloffoljuk, hogy egyenletes legyen (de csak óvatosan). Sózzuk, borsozzuk.
  4. A kelkáposzta leveleket a húsra terítjük, rákenjük a kolbásztölteléket, majd összecsavarjuk, beolajozott alufóliába csomagoljuk, kb 2 órára mélyhűtőbe tesszük, hogy szebben lehessen vágni.
  5. Ezután 2 cm vastagságúra felszeleteljük, és kettesével hurkapálcikára tűzzük, majd egy kevés, forró olajban mindkét oldalát 4-4 percig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés módja: grill

Nagyon finom, különleges húsétel, télen-nyáron egyaránt, vendégváráshoz is kitűnő. Ha maradna a nyársból nyersen lefagyasztható és felengedés után süthető.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Húsimádó rablóhús

A rablóhúsban egyrészt az a nagyszerű, hogy sokféleképpen variálhatóak benne a hozzávalók, legyen szó akár csirkéről, disznóról, bárányról vagy marháról. Másrészt rendkívül ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Vadas mártás sertéshússal

Bizony, nem mindenki szereti a vadhúsokat... De nem is teheti meg, hogy megvegye... Sokan örülnének, ha csak mártásos tésztát ehetnének... Személy szerint, a családomat is ideértve, nem ...

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!