r
Nosalty Logó

"Göngyölt" hús Panka konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Panka80
"Göngyölt" hús Panka konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 569 kcal
  • 12% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 2273 kcal
  • 12% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 252 kcal
  • 12% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.2 g

Zsír

  • Összesen
    49.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1420.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    336 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    338 mg
  • Nátrium
    692 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    140.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 569 kcal
  • 12% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.7 g

Zsír

  • Összesen
    198.8 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    545 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5683.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    1343 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    1352 mg
  • Nátrium
    2768 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    563.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    655 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    651 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 2273 kcal
  • 12% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    630.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    307 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 252 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olajat elkezdjük melegíteni egy lábasban, belereszeljük a hagymát. Kicsit megfuttatjuk, és levesszük a tűzről. Beletesszük a paprikát és a borsot.
  2. A husit felkockázzuk, mehet a lábasba. A szalonnát is felkockázzuk, a sajtot lereszeljük, ezt is beletesszük a lábasba.
  3. Felengedjük a annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, sózzuk, borsozzuk. Nem szabad keverni, csak rázogatni!
  4. Rizzsel vagy főtt tésztával és tartármártással tálaljuk.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5449
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

"Göngyölt" hús Panka konyhájából
Panka80 37 recept

Csalóka a név, mert nem göngyöljük a húst. De eredetileg úgy tanította nekem anyukám, úgy 20 éve, hogy a füstölt szalonnát és a sajtcsíkot beletekerjük a szelet karajba. Tehát innen a név. Pikáns pörinek is nevezhetjük, nálunk mindenki nagyon szereti. Lapockából sokkal jobb, de a siessünk nagy úr, ezért lett csirkemell. Egyébként így apró húsból sokkal kiadósabb.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...