Gombás-tejszínes penne
- 8% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
125g csiperkegomba27 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
2g kakukkfű2 kcal
-
20g parmezán sajt78 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
125g penne464 kcal
- 8% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
250g csiperkegomba53 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
3g kakukkfű3 kcal
-
40g parmezán sajt157 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
250g penne928 kcal
- 8% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
31g csiperkegomba7 kcal
-
24.8g főzőtejszín32 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
0.4g fokhagyma0 kcal
-
0.4g kakukkfű0 kcal
-
19 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5.6g petrezselyem2 kcal
-
31g penne115 kcal
- 8% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.2 g
Zsír
-
Összesen 27 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1547.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 98 mg
-
Kálcium 413 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 110 mg
-
Foszfor 591 mg
-
Nátrium 323 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 104.5 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 232.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 237 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 376 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 356 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 135 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1215 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1274 micro
- 8% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 62.3 g
Zsír
-
Összesen 54 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 97 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3095.2 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 196 mg
-
Kálcium 827 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 220 mg
-
Foszfor 1182 mg
-
Nátrium 645 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 208.9 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 465.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 473 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 72 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 751 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 28 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 712 micro
-
Kolin: 130 mg
-
Retinol - A vitamin: 270 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2430 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2548 micro
- 8% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 6.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 383.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 102 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 146 mg
-
Nátrium 80 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 57.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 59 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 93 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 88 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 301 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 316 micro
Hozzávalók
-
250 g csiperkegomba
-
2 dl főzőtejszín
-
2 ek olívaolaj
-
1 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
250 g penne
Elkészítés
- Eltávolítjuk a gombák törzsét, és kb. 1 centis kockákra vágjuk a kalapjukat. Ez lesz a szószunk alapja.
- Egy forró serpenyőbe néhány evőkanál olívaolajat teszünk, majd a kis darabokra vágott gombát picit megpirítjuk rajta (kb. 2 perc).
- Ha már illatos, felöntjük a 2 dl tejszínnel, és sózzuk, borsozzuk. Aztán megpucoljuk a duci gerezd fokhagymát, belereszeljük, egy nagyobb kakukkfű ág leveleit is beleszórjuk, illetve kb 40 g parmezánt reszelünk hozzá.
- Addig rotyogtatjuk alacsony lángon, folyton kevergetve, míg besűrűsödik (kb. 7-8 perc).
- Kifőzünk 2 főre elegendő penne tésztát, jól megpakoljuk az illatos,gombás szószunkkal, majd megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.
- Kész is, szuper nyári vacsi!
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 371
- Tegnapi nézettség: 51
- 7 napos nézettség: 334
- Össznézettség: 256899
- Feltöltés dátuma: 2012. május 07.
Ajánló
Könnyű, különleges vacsi, amit irtó könnyen össze lehet dobni, ráadásul 10 perc az egész!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
A gomba egy misztikus alapanyag nálunk. Sokszor landol a hűtőben hirtelen felindulásból, mert olyan jól néz ki a piacon a sok kis gombafej egy kupacban, hogy nem tudok ellenállni, beindul a fantáziám, és azonnal támad valami klassz gondolatom, hogy mit kéne csinálni belőlük. Aztán hazaérek, addigra 3 másik variáció jut eszembe, amit még sokkal jobb lenne belőlük megcsinálni, így a döntésképtelenségben a gombás csoda készítése valahogy mindig elmarad. Aztán telnek múlnak a napok, a gomba vár rám a hűtőben, és én addig gondolkodom, hogy mi készüljön végülis belőle, hogy mire aztán oda érek, hogy elkészítsem, nem sok köze van az eredeti elképzeléseimhez. Így mindig valami újdonság sül ki a kis kalaposokból. Ez a recept is így született. Egy hosszú hétvége utolsó napján, amikor már semmilyen üzlet nem volt nyitva, éhesek lettünk. A gomba persze már egy hete türelmesen várt rám a hűtőben. Úgy éreztem, most végre eljött az ő ideje! Benéztem a hűtőbe, és ki a fűszeres cserepekbe, hogy mi használható, aztán nekiálltam a "varázsoljunk valamit a hűtőnk tartalmából" című mágikus előadásnak. Ez lett belőle! Isteni, illatos, finom, könnyű vacsi. Volt itthon finom Chardonay is, azt ittunk hozzá.