r
Nosalty Logó

Gombás-tejszínes penne

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
cirpi
Gombás-tejszínes penne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 783 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1564 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 193 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.2 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1547.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    413 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    591 mg
  • Nátrium
    323 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    232.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    237 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    376 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    356 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1215 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1274 micro
Összesen 783 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.3 g

Zsír

  • Összesen
    54 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3095.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    196 mg
  • Kálcium
    827 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    1182 mg
  • Nátrium
    645 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    208.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    465.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    473 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    751 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    712 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    270 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2430 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2548 micro
Összesen 1564 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    383.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    93 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    301 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    316 micro
Összesen 193 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Eltávolítjuk a gombák törzsét, és kb. 1 centis kockákra vágjuk a kalapjukat. Ez lesz a szószunk alapja.
  2. Egy forró serpenyőbe néhány evőkanál olívaolajat teszünk, majd a kis darabokra vágott gombát picit megpirítjuk rajta (kb. 2 perc).
  3. Ha már illatos, felöntjük a 2 dl tejszínnel, és sózzuk, borsozzuk. Aztán megpucoljuk a duci gerezd fokhagymát, belereszeljük, egy nagyobb kakukkfű ág leveleit is beleszórjuk, illetve kb 40 g parmezánt reszelünk hozzá.
  4. Addig rotyogtatjuk alacsony lángon, folyton kevergetve, míg besűrűsödik (kb. 7-8 perc).
  5. Kifőzünk 2 főre elegendő penne tésztát, jól megpakoljuk az illatos,gombás szószunkkal, majd megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.
  6. Kész is, szuper nyári vacsi!
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 371
  • Tegnapi nézettség: 134
  • 7 napos nézettség: 617
  • Össznézettség: 254913
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 07.

Ajánló

Könnyű, különleges vacsi, amit irtó könnyen össze lehet dobni, ráadásul 10 perc az egész!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A gomba egy misztikus alapanyag nálunk. Sokszor landol a hűtőben hirtelen felindulásból, mert olyan jól néz ki a piacon a sok kis gombafej egy kupacban, hogy nem tudok ellenállni, beindul a fantáziám, és azonnal támad valami klassz gondolatom, hogy mit kéne csinálni belőlük. Aztán hazaérek, addigra 3 másik variáció jut eszembe, amit még sokkal jobb lenne belőlük megcsinálni, így a döntésképtelenségben a gombás csoda készítése valahogy mindig elmarad. Aztán telnek múlnak a napok, a gomba vár rám a hűtőben, és én addig gondolkodom, hogy mi készüljön végülis belőle, hogy mire aztán oda érek, hogy elkészítsem, nem sok köze van az eredeti elképzeléseimhez. Így mindig valami újdonság sül ki a kis kalaposokból. Ez a recept is így született. Egy hosszú hétvége utolsó napján, amikor már semmilyen üzlet nem volt nyitva, éhesek lettünk. A gomba persze már egy hete türelmesen várt rám a hűtőben. Úgy éreztem, most végre eljött az ő ideje! Benéztem a hűtőbe, és ki a fűszeres cserepekbe, hogy mi használható, aztán nekiálltam a "varázsoljunk valamit a hűtőnk tartalmából" című mágikus előadásnak. Ez lett belőle! Isteni, illatos, finom, könnyű vacsi. Volt itthon finom Chardonay is, azt ittunk hozzá.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...