adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 3% Zsír
A húshoz
-
188g sertéscomb341 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A gombához
-
94g gomba20 kcal
-
68g vöröshagyma25 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A körethez
Összesen
745
kcal
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 3% Zsír
A húshoz
-
1500g sertéscomb2730 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A gombához
-
750g gomba160 kcal
-
540g vöröshagyma197 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A körethez
Összesen
5959
kcal
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 48 g
Zsír
-
Összesen 20.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 118 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 950.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 61 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 597 mg
-
Nátrium 153 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 88.1 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 481 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 258 micro
-
Kolin: 150 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
745
kcal
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 384.3 g
Zsír
-
Összesen 166.6 g
-
Telített zsírsav 55 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 68 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 35 g
-
Koleszterin 945 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7602.2 g
-
Cink 39 mg
-
Szelén 487 mg
-
Kálcium 397 mg
-
Vas 48 mg
-
Magnézium 616 mg
-
Foszfor 4776 mg
-
Nátrium 1224 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 704.6 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 38 mg
VÍZ
-
Összesen 3847.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 75 micro
-
B6 vitamin: 10 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 321 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 13 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 8 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 144 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2065 micro
-
Kolin: 1201 mg
-
Retinol - A vitamin: 75 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 21 micro
Összesen
5959
kcal
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 3.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 146.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 92 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 74.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
115
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A húshoz
- Kisebb szeletekre felvágjuk a sertéscombot, a hússzeleteket, sózzuk, borsozzuk, majd olajon kifehérítjük, felöntjük vízzel, majd megpároljuk.
- Míg a hús párolódik, elkészíthetjük a gombát és a rizst is felrakhatjuk. Rizs helyett bármilyen köretet választhatunk (pl.: krumpli törve, püré, rizibizi).
- A gombát vékony szeletekre vágjuk, de lehet ízlés szerint is vágni.
- Feldaraboljuk a hagymát, nagyobb szálakra, a hagyma mennyiségét ízlés szerint változtathatjuk.
- Olajon felrakjuk a hagymát, megpirítjuk, majd a gombákat hozzáadjuk, és puhára főzzük. Sóval, borssal ízesítjük, a gomba levét elforraljuk, majd annyi vizet adjuk hozzá, amitől jó szaftos lesz.
- Eközben a húsok is megpuhultak.
- Tálalás: Kimerjük a rizst egy tányérra. (Én nem öntöttem össze a húst és a gombát, így mindkét szaftból csepegtettem a rizsre, és mellé tálaltam a gombát és a húst, savanyúval nagyon finom. Gomba helyett lehet borsót is használni.)
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 61
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 11455
- Feltöltés dátuma: 2012. október 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Egy ismerősnél vacsoráztunk, ahol ez az étel volt a főfogás. Nejemnek és nekem annyira ízlett, hogy elkészítettük a saját változatunkat. Nagyon finom lett. Jó étvágyat.