r
Nosalty Logó

Gombás-medvehagymás linguine

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Gombás-medvehagymás linguine
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1292 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3874 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 206 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.8 g

Zsír

  • Összesen
    54.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1322.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    236 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    660 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    341.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    428 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 1292 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137.4 g

Zsír

  • Összesen
    164.5 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3966.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    390 mg
  • Kálcium
    708 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    390 mg
  • Foszfor
    1981 mg
  • Nátrium
    454 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    437.2 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1025.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    392 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1285 micro
  • Kolin:
    260 mg
  • Retinol - A vitamin:
    383 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 3874 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 206 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gombát és a medvehagymát megmossuk, a fokhagymával és a szalonnával együtt vékonyan felszeleteljük.
  2. Teflon serpenyőben kis lángon a szalonnát megdinszteljük, mikor már üveges, hozzáadjuk a fokhagymát, és amikor a fokhagyma már kissé pirulni kezd, hozzáadjuk a gombát, megöntözzük a fehérborral és megszórjuk kakukkfűvel.
  3. Mikor a gomba már összeesett, és a bor java is elfőtt, hozzáadjuk a tejszínt és a mustárt, sózzuk, borsozzuk.
  4. Amikor a mártásunk felforr, hozzáadjuk az apróra vágott medvehagymát és a reszelt füstölt sajtot.
  5. Miután a mártásunkban a sajt felolvadt és besűrűsödött, a készre főzött linguine tésztára szedjük, kevés frissen őrölt fekete borssal megszórjuk és tálaljuk.
  6. A maradék száraz fehérborral leöblítjük. Jó étvágyat kívánok!
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 122
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7269
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A képen látható ételhez én mangalica-füstölt szalonnát használtam, és amikor a makói fokhagymát hozzáadtam, az illatok berobbantak a konyhában. A medvehagymát az utolsó fázisban adjuk az ételhez, ezzel elérhetjük, hogy jellegzetes ízét megőrizze, és állagában is szép maradjon. A fokhagyma+gomba+kakukkfű triumvirátus mindig jackpot, amikor pedig a bor belekerül az ételbe, és az illatok felszabadulnak, az tényleg szuper. Sokat csinálj belőle, mert könnyen elfogy!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...