Gombás-medvehagymás linguine
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
167g csiperkegomba36 kcal
-
22g medvehagyma31 kcal
-
33g füstölt szalonna218 kcal
-
5g fokhagyma7 kcal
-
50g fehérbor41 kcal
-
133g főzőtejszín175 kcal
-
3g mustár2 kcal
-
50g füstölt sajt164 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
167g tészta618 kcal
Összesen
1292
kcal
- 8% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
500g csiperkegomba107 kcal
-
65g medvehagyma92 kcal
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
150g fehérbor123 kcal
-
400g főzőtejszín524 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
150g füstölt sajt492 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
500g tészta1855 kcal
Összesen
3874
kcal
- 8% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
26.5g csiperkegomba6 kcal
-
3.4g medvehagyma5 kcal
-
5.3g füstölt szalonna35 kcal
-
0.8g fokhagyma1 kcal
-
7.9g fehérbor7 kcal
-
21.2g főzőtejszín28 kcal
-
0.5g mustár0 kcal
-
7.9g füstölt sajt26 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
26.5g tészta98 kcal
Összesen
206
kcal
- 8% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 45.8 g
Zsír
-
Összesen 54.8 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 77 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1322.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 130 mg
-
Kálcium 236 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 130 mg
-
Foszfor 660 mg
-
Nátrium 151 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 145.7 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 341.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 131 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 428 micro
-
Kolin: 87 mg
-
Retinol - A vitamin: 128 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 38 micro
Összesen
1292
kcal
- 8% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 137.4 g
Zsír
-
Összesen 164.5 g
-
Telített zsírsav 55 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 47 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 230 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3966.5 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 390 mg
-
Kálcium 708 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 390 mg
-
Foszfor 1981 mg
-
Nátrium 454 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 437.2 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 1025.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 392 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 59 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1285 micro
-
Kolin: 260 mg
-
Retinol - A vitamin: 383 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 97 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 113 micro
Összesen
3874
kcal
- 8% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 8.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 209.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 105 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 68 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
206
kcal
Hozzávalók
-
500 g csiperkegomba
-
1 csokor medvehagyma
-
10 dkg füstölt szalonna
-
5 gerezd fokhagyma
-
400 ml főzőtejszín
-
1 ek mustár
-
15 dkg füstölt sajt
-
kakukkfű ízlés szerint
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A gombát és a medvehagymát megmossuk, a fokhagymával és a szalonnával együtt vékonyan felszeleteljük.
- Teflon serpenyőben kis lángon a szalonnát megdinszteljük, mikor már üveges, hozzáadjuk a fokhagymát, és amikor a fokhagyma már kissé pirulni kezd, hozzáadjuk a gombát, megöntözzük a fehérborral és megszórjuk kakukkfűvel.
- Mikor a gomba már összeesett, és a bor java is elfőtt, hozzáadjuk a tejszínt és a mustárt, sózzuk, borsozzuk.
- Amikor a mártásunk felforr, hozzáadjuk az apróra vágott medvehagymát és a reszelt füstölt sajtot.
- Miután a mártásunkban a sajt felolvadt és besűrűsödött, a készre főzött linguine tésztára szedjük, kevés frissen őrölt fekete borssal megszórjuk és tálaljuk.
- A maradék száraz fehérborral leöblítjük. Jó étvágyat kívánok!
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 122
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 7270
- Feltöltés dátuma: 2012. március 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A képen látható ételhez én mangalica-füstölt szalonnát használtam, és amikor a makói fokhagymát hozzáadtam, az illatok berobbantak a konyhában. A medvehagymát az utolsó fázisban adjuk az ételhez, ezzel elérhetjük, hogy jellegzetes ízét megőrizze, és állagában is szép maradjon. A fokhagyma+gomba+kakukkfű triumvirátus mindig jackpot, amikor pedig a bor belekerül az ételbe, és az illatok felszabadulnak, az tényleg szuper. Sokat csinálj belőle, mert könnyen elfogy!