r
Nosalty Logó

Gombapaprikás bulgurral

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
toroltfelhasznalo-412734
Gombapaprikás bulgurral
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Hozzávalók a gombapaprikáshoz:

Hozzávalók a bulgurhoz:

Összesen 480 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Hozzávalók a gombapaprikáshoz:

Hozzávalók a bulgurhoz:

Összesen 2886 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Hozzávalók a gombapaprikáshoz:

Hozzávalók a bulgurhoz:

Összesen 91 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2625.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    373 mg
  • Nátrium
    1986 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    420.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 480 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.9 g

Zsír

  • Összesen
    128.3 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    236 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15750.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    641 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    797 mg
  • Foszfor
    2238 mg
  • Nátrium
    11918 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    385.5 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

VÍZ

  • Összesen
    2522.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    496 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    290 micro
  • Kolin:
    333 mg
  • Retinol - A vitamin:
    484 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    906 micro
Összesen 2886 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    491.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    372 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 91 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a gombapaprikáshoz:

Hozzávalók a bulgurhoz:

Elkészítés

Hozzávalók a gombapaprikáshoz:

  1. A gombákat meghámozzuk, félbevágjuk és felszeleteljük.
  2. Az apróra vágott hagymát olajon üvegesre pirítjuk.
  3. Hozzáadjuk a gombát, a sót, a borsot, a fűszerpaprikát, és összekeverjük.
  4. Felöntjük egy kicsit több vízzel, mint amennyi ellepi, és puhára főzzük.
  5. A tejfölt összekeverjük a liszttel és 1 dl vízzel.
  6. A forrásban lévő gombára öntjük, és gyorsan elkeverjük (hogy ne legyen csomós).
  7. Még 1-2 percig főzzük, és kész is van!

Hozzávalók a bulgurhoz:

  1. A bulgurt átmossuk, és kétszer annyi vízben a sóval együtt feltesszük főni.
  2. Mikor megfőtt, a gombapaprikással tálaljuk. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 204
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 7669
  • Feltöltés dátuma: 2020. július 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
toroltfelhasznalo-412734 61 recept

Nagyon szeretem a gombapaprikást, mert rendkívül egyszerű, gyors, egészséges és finom. Bulgur helyett készíthetünk mellé tésztát, esetleg rizst. Mindenképpen ajánlom az elkészítését, mert megéri.

Hozzávalók

Hozzávalók a gombapaprikáshoz:

Hozzávalók a bulgurhoz:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...