r
Nosalty Logó

Gombakrémes melegszendvics

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Eszti reform konyhája
Gombakrémes melegszendvics
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 426 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1278 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 140 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    869.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    406 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    183.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 426 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.4 g

Zsír

  • Összesen
    48.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2608.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    393 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    709 mg
  • Nátrium
    1218 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    165.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    551.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    287 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    177 micro
Összesen 1278 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 140 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megpucoljuk, megmossuk és felaprítjuk a lila hagymát. Hasonlóan járjunk el a gombafejekkel is. Könnyen lejön a héja, ha a tönk mentén kezdjük el lefejteni róla. Pirítsuk meg a hagymát, majd öntsük bele a felaprított gombát. Kicsit hagyjuk összeesni.
  2. Amíg párolódik, keverjük össze egy tálban a tejfölt, sajtot, lisztet, vizet, fűszereket, és nyomjuk bele a fokhagymát. Kézi habverővel keverjük simára, és öntsük hozzá a párolt gombához. Főzzük sűrű krémmé, közben melegítsük elő 200 ℃-on a sütőt.
  3. Szeleteljük fel a kenyereket, vagy vágjuk ketté a zsemléket. Kenjük meg vastagon, de ne az egész szeletet (a széleket hagyjuk szabadon), nehogy lefolyjon. 5-10 perc alatt süssük készre.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6998
  • Feltöltés dátuma: 2018. február 24.

Ajánló

Vacsorára vagy uzsonnára bátran ajánlom mindenkinek, aki szereti a gombát! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Eszti reform konyhája 14 recept

Előző napról kimaradt egy kevés champion gomba, és vegyítettem az aznapi sült húsból visszamaradt zsiradékkal... így született meg ez a recept :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...