r
Nosalty Logó

Gnocchi Ági konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sz. Ági
Gnocchi Ági konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 288 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1150 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 159 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    361.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    84 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 288 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    261 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1446.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    336 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    618 mg
  • Nátrium
    272 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    196.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    336.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    233 mg
  • Retinol - A vitamin:
    208 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    283 micro
Összesen 1150 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 159 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, karikára vágjuk, sós vízben puhára főzzük.
  2. Megtörjük, és kiterítjük (pl. egy lapos tepsire), hogy gyorsan kihűljön.
  3. Miután kézmelegre kihűlt, tetejére szitáljuk a lisztet, megszórjuk egy kávéskanál sóval, hozzáadjuk a villával kissé felvert tojássárgát, a reszelt sajtot, a szerecsendiót.
  4. Összegyúrjuk, ha túl lágynak éreznénk, egy kevés lisztet még adunk hozzá.
  5. Kb. 3 cm átmérőjű rudakat formálunk belőle, és konyharuhával letakarva 10 percet pihentetjük a tésztát. Ne tovább, mert nyúlós lesz.
  6. Nagy lábosban közben vizet forralunk, sót teszünk bele.
  7. A tésztarudakból 1-2 cm-es darabokat vágunk le, ovális gombócokat gömbölyítünk belőle, és felfordított villaháton átgörgetve berovátkázzuk az egyik oldalukat.
  8. Több részletben, 30-35 darabonként kifőzzük a gombócokat. Amikor feljönnek a víz tetejére, már szedhetjük is ki őket. Meglocsoljuk az olvasztott vajjal vagy az olajjal, és köretként fogyasztjuk, vagy ha önálló étel készül belőle, a recept szerint dolgozunk tovább vele.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 136
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 18362
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Sz. Ági 49 recept

Gnocchi receptet kerestem az oldalon, és - láss csodát - nem volt. Csak így-úgy elkészített, már kész gnocchit használó recepteket találtam. Ezek után kerestem receptet, találtam is egy remeket, már csak meg kell osztani.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...