r
Nosalty Logó

Gluténmentes almás pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gluténmentes almás pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 196 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2335 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 156 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 196 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.6 g

Zsír

  • Összesen
    97.4 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    399 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3311.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    931 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    292 mg
  • Foszfor
    1422 mg
  • Nátrium
    591 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    360.2 g
  • Cukor
    140 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    882.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    797 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    461 micro
  • Kolin:
    219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    757 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    408 micro
  • β-crypt
    108 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    519 micro
Összesen 2335 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 156 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kukoricalisztbe belekeverjük a sót, a sütőport, és elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáütjük a tojást, beletesszük a mézet, majd annyi joghurtot adunk hozzá, hogy összeálljon a tészta.
  2. Kettéosztjuk, és az egyik felét folpack.on kinyújtjuk. A kinyújtott tésztára ráfordítjuk a piteformát, és gyors mozdulattal visszafordítjuk. Így a tészta nem szakad el, a piteformában landol, és a folpack-ot le tudjuk venni róla. Eligazítjuk a formában a tésztát úgy, hogy pereme is legyen.
  3. Az almát lereszlve, kinyomkodva elegyengetjük rajta, és meghintjük fahéjjal.
  4. A másik tésztadarabot is kinyújtjuk, szintén folpack segítségével ráfordítjuk az almatöltelékre. Összedolgozzuk a széleket, és lekenjük tojással. Az esetleg leeső tésztából kis díszítő elemeket készíthetünk, rátesszük, és megsütjük.
  5. 12 szeletre vágjuk. Kihűlve könnyebben kiszedhető a formából, sőt akár hűtőszekrénybe is tehetjük kihűlés után, úgy még könnyebb bánni vele.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 95
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 14224
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 08.

Ajánló

Uzsonnára, tízóraira vagy akár reggelire is ajánlom egy pohár tea mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Elkezdtem kikísérletezni saját receptjeimet gluténmentes, diabetikus és tejcukormentes diétákra. Ez az első, ami megszületett a gluténmentes diétára. A kukoricaliszttel nem könnyű bánni, morzsálódik, szakad a belőle készült tészta. Ezért kell a folpack-os módszer. Kifogtam rajta, 10 ember kóstolta, azt mondták, finom volt, annak ellenére, hogy ők nem szoktak hozzá a kukoricaliszthez (egyikük sem gluténérzékeny). Persze a kukoricalisztnek megvan a maga íze, de nyilván, aki csak ilyet fogyaszthat, az jól ismeri. Annak is tudom ajánlani, aki egyébként nem szenved ettől a betegségtől, mert cukrot nem tartalmaz, egészséges, és a sütőport leszámítva természetes alapanyagokból készül.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...