Glutén- és tojásmentes chiamagos kréker
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Nihonka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 16% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 18% Zsír
Összesen
152
kcal
- 16% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 18% Zsír
Összesen
611
kcal
- 16% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.3 g
Zsír
-
Összesen 10.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 195.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 43 mg
-
Nátrium 99 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.2 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 30.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
152
kcal
- 16% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.3 g
Zsír
-
Összesen 40.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 781 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 131 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 68 mg
-
Foszfor 172 mg
-
Nátrium 396 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.9 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 40 mg
VÍZ
-
Összesen 121 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
611
kcal
- 16% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.1 g
Zsír
-
Összesen 15.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 295.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 150 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.4 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 45.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
232
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A chia magot a vízzel összekeverjük, majd kb. 1 órát hagyjuk, hogy megdagadjon és puding állagú legyen.
- Ha letelt az idő, egy tálba rakjuk a többi hozzávalót, majd a vizet már magába szívó chia mag pudingot. Jól összekeverjük, míg tészta állagú nem lesz, ha összeállt, egy kicsit gömbölyűre formáljuk.
- Előkészítünk 2 db sütőpapírt, olyan nagyságút, mint a tepsink. Az egyikre rátesszük a tésztát, majd a tésztára a másik darab sütőpapírt, és ez alatt nyújtjuk ki jó vékonyra.
- A felső sütőpapírt levesszük, pizzavágóval vagy késsel szeleteket vágunk a tésztába, majd óvatosan a tepsire helyezzük a papírral együtt.
- 200 fokra előmelegített sütőben 15-18 perc alatt ropogósra sütjük. Kihűlés után a bevágott részeknél fogva megtördeljük, tálcára halmozzuk, és már kész is!
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 176
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 18
- Össznézettség: 23904
- Feltöltés dátuma: 2016. április 22.
Ajánló
Diétázóknak, allergiában szenvedőknek is ajánlom:-)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Nihonka
340 recept
Liszt- és tojásmentes, egészséges nassolni valót készítettem. Általában egy este elfogy:-)