r
Nosalty Logó

Gesztenyés hullámok

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Angie
Gesztenyés hullámok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 311 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 2490 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 322 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 311 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    30.9 g

Zsír

  • Összesen
    121.8 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1048 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1593.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    333 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    785 mg
  • Nátrium
    231 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    296.9 g
  • Cukor
    98 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    854 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    676 mg
  • Retinol - A vitamin:
    834 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    223 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    914 micro
Összesen 2490 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 322 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojássárgájákat, majd a cukrot is.
  2. A gesztenyepürét áttörjük burgonyanyomón, hozzáadjuk a vajas keverékhez, majd beledolgozzuk a rumot és a sütőporral elkevert lisztet is.
  3. Csillagcsöves nyomózsákkal csinos hullámokat nyomunk a sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben megsütjük őket.
  4. Ha kihűltek, leszedjük őket a sütőpapírról.
  5. A csokit vízgőz felett megolvasztjuk, majd villa segítségével bekenjük a hullámok alját csokival. A rácson hagyjuk megszáradni. Nekem ebből adagból 40 db hullám készült.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Receptkönyvben: 165
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 14050
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 25.

Ajánló

Ajánlott egyszerre készíteni valamilyen habcsók-félével, így nem maradnak fölösleges fél tojások.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A receptet a decemberi Fanni konyhában találtam. Igaz ott levélkéket kellett formázni, én leegyszerűsítettem hullámokra :).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...