r
Nosalty Logó

Gesztenyerolád Eri konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gesztenyerolád Eri konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a krémhez

Összesen 537 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a krémhez

Összesen 3222 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a krémhez

Összesen 287 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    760 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    317 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    350 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    333 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 537 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.2 g

Zsír

  • Összesen
    192.2 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4559.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    1072 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    1905 mg
  • Nátrium
    1367 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    317.4 g
  • Cukor
    121 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    269 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2103 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    890 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2001 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1220 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1482 micro
Összesen 3222 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    402.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 287 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a krémhez

Elkészítés

Hozzávalók a piskótához

  1. 6 tojásos piskótát sütünk. A tojásokat válasszuk ketté, majd a sárgákat a cukorral keverjük habosra.
  2. A lisztbe szórjuk bele a sütőport, majd az egészet szitáljuk bele a tojássárgás masszába.
  3. A fehérjéket verjük kemény habbá, és óvatosan forgassuk bele a tésztába. Egy sütőformát béleljünk ki sütőpapírral, és öntsük rá a masszát.
  4. Előmelegített sütőben süssük aranysárgára.

Hozzávalók a krémhez

  1. A margarint és a gesztenyemasszát krémesítsük össze robotgépben.
  2. Ha igényli (nálam igényelte), használjuk lágyításnak a meggy levét.
  3. Majd ha megsült a piskóta, akkor a krémet a kész piskótalapra kenjük. Megszórjuk meggyel, és feltekerjük.
  4. Igény szerint megkenhetjük a külsejét is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 1392
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 06.

Ajánló

Az ajtót ne nyisd ki - legalább az első 15-20 percben -, mert a levegő miatt összeeshet a piskótád.

Receptkategóriák

Ilyenkor ősszel kihagyhatatlan a gesztenye :)

Hozzávalók

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...