r
Nosalty Logó

Gertrud szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
ze(n)derta
Gertrud szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 452 kcal
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 5418 kcal
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 352 kcal
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    421.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.8 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    35 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    228 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    217 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 452 kcal
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60 g

Zsír

  • Összesen
    245.6 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    1731 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5056.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    1149 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    2053 mg
  • Nátrium
    1615 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    753.9 g
  • Cukor
    581 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    419.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2741 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    369 micro
  • K vitamin:
    234 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    231 micro
  • Kolin:
    1378 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2607 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    1578 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2117 micro
Összesen 5418 kcal
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    328.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 352 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásfehérjéket különválasztjuk, és vízgőz felett a porcukorral kemény habbá verjük.
  2. Ezután levesszük a gőzről, és egyenként belekeverjük a tojások sárgáját, végül a sütőporral elkevert pudingport.
  3. 25 x 35 cm-es, kizsírozott, kilisztezett tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben, közepes lángon tűpróbáig sütjük, majd a tepsiből kivéve hagyjuk kihűlni.
  4. A margarint habosra keverjük a porcukorral, és a vaníliás cukorral, majd a végén belekeverjük a 3 tojás sárgáját és a rumot. Ezt a krémet simítjuk a kihűlt tészta tetejére.
  5. A mázhoz a 3 tojás fehérjét a cukorral és pár csepp citromlével gőz fölött kemény habbá verjük, majd a sütemény tetejére simítjuk.
  6. Hagyjuk, hogy a máz megszilárduljon, majd vízbe mártott késsel keskeny szeleteket vágunk belőle.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 230
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 68544
  • Feltöltés dátuma: 2009. január 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gertrud szelet
ze(n)derta 188 recept

A családi receptfüzetet lapozgatva bukkantam rá erre, a már rég nem készített süteményre. Gondoltam a karácsonyi asztalon méltó helyet kap majd.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...