r
Nosalty Logó

Gersli másképp

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Gersli másképp
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 399 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 798 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 87 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    720.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    344 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    282.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1241 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1236 micro
Összesen 399 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    32.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1440.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    248 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    689 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    564.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    363 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    155 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    376 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2481 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2471 micro
Összesen 798 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    270 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    269 micro
Összesen 87 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tökkarikákat meghámozzuk, kivájjuk, és kisebb kockákra, hasábokra vágjuk.
  2. A vöröshagymát kockázzuk, az újhagyma zöldjét felaprítjuk, a fokhagymát apró kockákra vágjuk.
  3. A vöröshagymát egy kevés zsiradékon üvegesre pirítjuk.
  4. A gerslit egy szűrőben jó alaposan átmossuk, és lecsepegtetjük.
  5. A hagymához adjuk a gerslit, a zöldhagyma zöldjét, és felöntjük vízzel vagy húsleves alaplével, hogy bőven ellepje. Főzés közben a vizet pótolhatjuk.
  6. Hozzáadjuk a fűszereket. Bátran fűszerezhetünk, mert a gersli magába fogja szívni.
  7. Kb. 20-25 percig főzzük, majd amikor már majdnem elkészült, hozzáadjuk a tököt és a fokhagymát.
  8. 5-10 perc múlva kezd a tök puhulni, egy kevés vizet is ereszt, ekkor hozzáöntjük lassan, kevergetve a tojást, ami besűríti kicsit.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 108
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 17763
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 10.

Ajánló

Köretként remek választás lehet például fasírozotthoz, vagy Stefánia vagdalthoz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A gerslit nagyon szeretem, akár köretként, akár pörköltbe keverve vagy levesben, így ez az egyik kedvencem is. Amellett, hogy olcsó, gazdagon tartalmaz magnéziumot, káliumot, kalciumot és foszfort, valamint vizelethajtó hatása is van. Mivel általában minden maradékot hasznosítok a konyhában, így ennél az ételnél azzal a húslével főztem, ami korábban egy tepsiben sült csirke alól maradt. Eleve több vízzel sütöttem, hogy maradjon egy jó kis ragacsos, fűszerekkel bekoncentrált alaplevem. Jól kikapartam a tepsit, hogy minden fontos anyag megmaradjon. Mire kihűlt, elvált a zsír a fűszeres folyadéktól, ami kocsonyás lett. Ezt a zsiradékot használtam fel a hagyma pirításhoz. Ötletként annak, aki nem barátja a töknek: zöldborsóval, gombával, julienne-re vágott sárgarépával is fel lehet dobni. Aki szereti a csípőset, az tehet bele egy kis chilit. Ha el akarjuk kápráztatni a vendégeket, akkor javaslok hozzákeverni kevés durvára vágott diót, és egy-két szelet camembert sajttal díszíteni, ami egy kicsit majd ráolvad. A siker nem maradhat el!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...