r
Nosalty Logó

Garnélarák articsókával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Cafika
Garnélarák articsókával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 769 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1538 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 53 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    40.8 g

Zsír

  • Összesen
    50.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3374.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    338 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    283 mg
  • Foszfor
    846 mg
  • Nátrium
    1830 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    677.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    306 micro
  • Kolin:
    302 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2019 micro
Összesen 769 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    81.7 g

Zsír

  • Összesen
    100.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    504 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6748.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    677 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    567 mg
  • Foszfor
    1693 mg
  • Nátrium
    3660 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    1355.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    142 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    169 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    613 micro
  • Kolin:
    603 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    274 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4038 micro
Összesen 1538 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 53 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A garnélarákot időben kivesszük a fagyasztóból, hogy kiolvadjon. Egy tálba vizet engedünk, a citromot kettévágjuk, a levét a vízbe facsarjuk, és a héját is beletesszük.
  2. Felhúzzuk a gumikesztyűt, ha nem akarunk barna foltos kezeket.Az articsókáról eltávolítjuk a külső leveleit, levágjuk a tetejét (kb.1,5-2 cm-t) és a szárát is. Az articsókát kettévágjuk, a szőrös részt kivájjuk, majd felezzük, és a citromos vízbe tesszük őket.
  3. A levágott szárakat meghámozzuk, felszeleteljük, és szintén a vízbe tesszük.
  4. A hagymát vékonyra szeleteljük, az olívákat megmossuk.
  5. Egy kisebb fazékba beleöntjük az olajat és a vizet.
  6. Leszűrjük az articsókákat, kidobjuk a citromot, majd belehelyezzük az olajos vízbe, feltesszük főzni, majd ha forr, kis lángra kapcsolunk.
  7. Megsózzuk, hozzáadjuk a hagymát, az egész borsot és a kakukkfüvet.
  8. Kb. 30-40 perc alatt készre főzzük őket. szinte az összes folyadékot magába kell hogy szívja.
  9. Mikor kész, lekapcsoljuk, hozzáadjuk az olívákat.
  10. Közben megpucoljuk a garnélarákot a páncéljától, a homorú oldalát késsel picit bevágjuk, kihúzzuk a belét, majd folyó, hideg víz alatt leöblítjük. papírtörlőn leitatjuk a vizet róla.
  11. Egy vágódeszkán előkészítjük a garnélanyársokat. Egyenként, egymás fölé helyezve őket úgy, hogy a farok egyszer a jobb, majd a bal oldalon legyen, majd az also faroktól kezdve felfelé óvatosan felszúrjuk őket a pálcára. (Én ötösével raktam őket, de lehet többet is.)
  12. Ha kész az articsókánk, akkor nekiállunk a garnélasütésnek.Teflonos serpenyőt nagy lángon jól felhevítünk, sózzuk az alját. Ráfektetjük a nyársakat, sózzuk, borsozzuk, sütjük 1-2 percig, majd megfordítjuk, nagyon kevés olívaolajjal meglocsoljuk őket. Ezt a felét már csak borsozzuk, 1 perc alatt készen is vannak.
  13. Tányérra rendezzük az articsókát, a nyársakat, majdfogyasztható is.
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4967
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 02.

Ajánló

Friss zöldsalátával és grissinivel kínáljuk. Mellé finom hűtött fehérbor dukál. Az articsóka pucolása képekben segítségünkre lehet itt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az articsóka receptjét egy újságban találtam, a garnélát meg már régen így készítem el, étteremben ettem ilyet először. Nagyon finom, könnyű étel. Az articsókát előre el lehet készíteni, a garnélákat is elő lehet "gyártani", és amikor kell, frissen sütni. Nem mindennapi vacsora lehet, ha vendégeket várunk, feltéve, ha azok szeretik a tengeri herkentyűket.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...