Fűszeres masnik
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
- 11% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 32% Zsír
Összesen
188
kcal
- 11% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 32% Zsír
Összesen
1121
kcal
- 11% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 32% Zsír
Összesen
334
kcal
- 11% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 11.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 143.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 22 mg
-
Nátrium 103 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.4 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 6.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 45 micro
Összesen
188
kcal
- 11% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.7 g
Zsír
-
Összesen 70.5 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 858.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 134 mg
-
Nátrium 620 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 98.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 37.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 146 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 269 micro
Összesen
1121
kcal
- 11% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 21 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 255.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 40 mg
-
Nátrium 185 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 11.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 80 micro
Összesen
334
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A gyorsfagyasztott leveles tésztát hagyjuk kiolvadni.
- Előmelegítjük a sütőt, egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
- Lisztezett deszkán 2-3 mm vékonyra nyújtjuk a tésztát. Lekenjük felvert tojással vékonyan.
- Meghintjük sóval ízlés szerint. A fűszereket tetszés szerinti mennyiségben egy tálkában összekeverjük,és meghintjük vele a tésztát. Ugyanígy járunk el a magvakkal is.
- Nagyon kevés liszttel vékonyan megszórjuk a magos-fűszeres tésztánkat, és a sodrófát egyszer végiggörgetjük rajta, így rögzülnek a magok.
- Derelyevágóval vagy késsel tetszés szerinti nagyságú csíkokra vágjuk, és masnivá tekerjük.
- Tepsire tesszük, és forró sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
- Sütés hőfoka: 210 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x40x2
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 197
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 24734
- Feltöltés dátuma: 2011. március 26.
Ajánló
Sör- és borkorcsolya, kiválóan variálhatók a fűszerek és magvak.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Sör mellé készült, nagy sikere volt, és nem kellett vele sokat dolgozni.