r
Nosalty Logó

Fűszeres csülök

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
margóci
Fűszeres csülök
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1233 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 4936 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 145 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.8 g

Zsír

  • Összesen
    93.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1208.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    546 mg
  • Nátrium
    411 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    416.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 1233 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    171 g

Zsír

  • Összesen
    374.9 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    169 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    122 g
  • Koleszterin
    482 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4835.6 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    162 mg
  • Kálcium
    420 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    390 mg
  • Foszfor
    2183 mg
  • Nátrium
    1644 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    224 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1667.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    120 mg
  • C vitamin:
    210 mg
  • D vitamin:
    144 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    238 micro
  • Kolin:
    634 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 4936 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 145 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kicsontozott csülköt megmossuk, lapos szeletekre vágjuk. Bedörzsöljük az Univer Magyaros fűszerkeverékkel. Sóval, borssal ízesítjük. A fokhagymát gerezdekre szedjük, megtisztítjuk. A sütőt /gázsütő 2. fokozat/ előmelegítjük.
  2. A hússzeleteket serpenyőben, 3 ek olajon körös-körül megpirítjuk. Tepsibe tesszük, felöntjük a húslevessel, mellétesszük a fokhagyma gerezdeket, lefedjük. Az előmelegített sütőben kb. 1 órán át pároljuk. Ha a hús megpuhult, saját zsírjával locsolgatva pirosra sütjük.
  3. Közben a burgonyát és a vöröshagymát megtisztítjuk. A burgonyát hasábokra, a hagymát vékony karikákra vágjuk. A hagymát jól belisztezzük, és bő olajban aranysárgára, majd utána a burgonyát is ropogósra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 14979
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
margóci 7 recept

Ezt a receptet a Kiskegyed Konyha újság mellékletéből, a receptkártyájáról készítem. Korábban mindig a Csülök pékné módra volt a sláger, de mióta ez a recept megvan, el is felejtettük a másikat.  Azért, mert a hús sokkal finomabb, porhanyósabb, és a tetején a bőr istenien ropogóssá válik.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...