r
Nosalty Logó

Fűszeres csirkemell csíkok sült padlizsánnal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Fűszeres csirkemell csíkok sült padlizsánnal
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A csirkemellhez

A padlizsánhoz

424
Kalória
41.7g
Fehérje
24.7g
Szénhidrátok
18.4g
Zsír
478.1g
Víz
121.7g
Koleszterin
11.6g
Rost
13.5g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A csirkemellhez

A padlizsánhoz

Összesen 424 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A csirkemellhez

A padlizsánhoz

Összesen 1271 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A csirkemellhez

A padlizsánhoz

Összesen 72 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    743.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    457 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    478.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 424 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125 g

Zsír

  • Összesen
    55.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2229.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    305 mg
  • Foszfor
    1372 mg
  • Nátrium
    251 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.2 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    1434.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    296 micro
  • Kolin:
    494 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    414 micro
Összesen 1271 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    81.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 72 kcal

Elkészítés

A csirkemellhez

  1. A csirkemellet falatnyi csíkokra vágjuk.
  2. Ízlés szerint intenzíven fűszerezzük, a fokhagymát zúzva tesszük rá, és annyi napraforgó olajat öntünk hozzá, miközben összekeverjük, hogy a fűszerek szépen elkeveredjenek a csíkok között.
  3. Legalább egy óráig hagyjuk ebben a pácban (akkor az igazi, ha egy egész éjszakán át benne van).
  4. Az egészet beleborítjuk a forró serpenyőbe, és hirtelen kisütjük.

A padlizsánhoz

  1. A padlizsánok két végét levágjuk, 3-4 mm-es szeletekre daraboljuk.
  2. Sóban, fokhagymaporban hagyjuk állni kb. 40 percig.
  3. Kinyomkodjuk, és egy serpenyőben kevés olajon mindkét felét aranybarnára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 15 perc

Kiskertem még mindig eláraszt padlizsánnal. Töltve és rizottónak már meguntuk :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csípős tatárbeefsteak

A tatárbeefsteak az egyik legelegánsabb előétel, ami az ünnepi asztalra kerülhet. Bár egyesek visszakoznak tőle a nyers hús miatt, bárki könnyedén meggyőzhető lesz, ha megkóstolja... ...

Nosalty

Piri-piri csirke

A piri-piri (vagy peri-peri) csirke egy népszerű, csípős, fűszeres csirkeétel, amely portugál gyarmati hatásokra alakult ki Afrikában. Az étel alapja a piri-piri paprika (afrikai ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!