Fűszeres-aszalt gyümölcsös birsalma sajt
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Salamon Csilla
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
693
kcal
- 1% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
1000g birsalma348 kcal
-
500g cukor1935 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
200g aszalt gyümölcsök480 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
2772
kcal
- 1% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
57.5g birsalma20 kcal
-
28.7g cukor111 kcal
-
2.3g citromlé1 kcal
-
11.5g aszalt gyümölcsök28 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
160
kcal
- 1% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 1.7 g
Zsír
-
Összesen 0.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 147.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 8 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 180.9 g
-
Cukor 144 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 152.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 29 micro
-
β-karotin 197 micro
-
β-crypt 47 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 76 micro
Összesen
693
kcal
- 1% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 1.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 589.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 161 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 133 mg
-
Foszfor 245 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 723.8 g
-
Cukor 576 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 610 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 90 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 108 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 119 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 114 micro
-
β-karotin 788 micro
-
β-crypt 188 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 302 micro
Összesen
2772
kcal
- 1% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.4 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 33.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 14 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.6 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 35.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17 micro
Összesen
160
kcal
Hozzávalók
-
1 kg birsalma
-
50 dkg cukor
-
1 citromból nyert citromlé
-
20 dkg aszalt gyümölcsök
-
2 teáskanál fahéj
Elkészítés
- A birsamát meghámozzuk és kivágjuk a magházát, majd felnegyedeljük és kis kockákra vágjuk. Így gyorsabban átpuhul.
- A felkockázott birsalmát fazékba rakjak, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, és hozzáadjuk a cukrot, aszalt gyümölcsöket, fahéjat és a kifacsart citrom levét, majd tejesen puhára főzzük.
- A megfőtt birsalmát leszűrjük a levétől, majd egy botmixer segítségével lepépesítjük.
- Tetszés szerinti edényekbe borítjuk.
- Szobahőmérsékletű helyen 2-3 napig szárítjuk.
- 2-3 nap múlva egy tálcára borítjuk, hogy a másik fele is száradjon.
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 0
- Feltöltés dátuma: 2024. november 25.
Salamon Csilla
1203 recept
Minden évben készítek birsalma-sajtot. Csak nem tudjuk kivárni a teljes száradási időt, mert alig várjuk, hogy szeletelhető legyen.