r
Nosalty Logó

Füstölt virslis padlizsánhajó

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Füstölt virslis padlizsánhajó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 974 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3895 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 100 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    48.6 g

Zsír

  • Összesen
    61.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2133.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    403 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    498 mg
  • Nátrium
    1026 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    710.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    207 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    128 micro
  • β-karotin
    1150 micro
  • β-crypt
    193 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1967 micro
Összesen 974 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    194.5 g

Zsír

  • Összesen
    245.8 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    317 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8532.4 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    1610 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    626 mg
  • Foszfor
    1992 mg
  • Nátrium
    4105 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    264.9 g
  • Cukor
    117 mg
  • Élelmi rost
    70 mg

VÍZ

  • Összesen
    2842.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    812 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    225 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    826 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    806 micro
  • Kolin:
    309 mg
  • Retinol - A vitamin:
    379 micro
  • α-karotin
    511 micro
  • β-karotin
    4601 micro
  • β-crypt
    771 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    7868 micro
Összesen 3895 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    73 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    264 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 100 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánokat megmossuk, hosszanti irányba kettévágjuk, belsejét kikanalazzuk. Igyekezzünk óvatosan, de minél nagyobb mélyedést csinálni. A padlizsánokat enyhén sózzuk.
  2. A kukoricát lecsepegtetjük, átmossuk.
  3. A 3 fej hagymát nagyobb kockákra vágjuk, és kókuszzsíron megpároljuk. Hozzáadjuk a szeletelt fokhagymát.
  4. Hozzáadjuk a kikanalazott padlizsánhúst, majd kis idő múlva a kukoricát és a felkockázott paradicsomot. Sózzuk, borosozzuk, a zöldségeket összesütjük.
  5. Legvégül a durvára vágott petrezselyem, a bazsalikom és a chili kerül a zöldségek közé.
  6. A virsliket hosszában félbe vágjuk.
  7. Egy-egy fél virslit fektetünk a padlizsánhajók aljába, majd erre kanalazzuk a zöldséges ragut.
  8. A sütőt előmelegítjük.
  9. A padlizsáncsónakokat olívaolajjal vagy kókuszzsírral (ilyenkor nyáron úgyis folyik) meglocsoljuk. Kenjünk pici zsiradékot alájuk is.
  10. 25-30 perc alatt készre sütjük.
  11. A sütés utolsó harmadában sajtot szeletelünk a csónakokra.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6103
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hidegen és melegen is remek étel. A padlizsánt süssük teljesen krémesre.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...