Füstölt virslis padlizsánhajó
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
400g padlizsán95 kcal
-
168g csemegekukorica144 kcal
-
120g füstölt virsli323 kcal
-
100g füstölt sajt328 kcal
-
68g vöröshagyma25 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
4g kókuszzsír33 kcal
Összesen
974
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
1600g padlizsán380 kcal
-
670g csemegekukorica576 kcal
-
480g füstölt virsli1291 kcal
-
400g füstölt sajt1312 kcal
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
400g paradicsom72 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
15g kókuszzsír134 kcal
Összesen
3895
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
41.1g padlizsán10 kcal
-
17.2g csemegekukorica15 kcal
-
12.3g füstölt virsli33 kcal
-
10.3g füstölt sajt34 kcal
-
6.9g vöröshagyma3 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
10.3g paradicsom2 kcal
-
1.2g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0.4g kókuszzsír3 kcal
Összesen
100
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 48.6 g
Zsír
-
Összesen 61.4 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 79 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2133.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 403 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 157 mg
-
Foszfor 498 mg
-
Nátrium 1026 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 66.2 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 710.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 203 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 56 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 207 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 201 micro
-
Kolin: 77 mg
-
Retinol - A vitamin: 95 micro
-
α-karotin 128 micro
-
β-karotin 1150 micro
-
β-crypt 193 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 1967 micro
Összesen
974
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 194.5 g
Zsír
-
Összesen 245.8 g
-
Telített zsírsav 57 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 57 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 317 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8532.4 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 145 mg
-
Kálcium 1610 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 626 mg
-
Foszfor 1992 mg
-
Nátrium 4105 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 264.9 g
-
Cukor 117 mg
-
Élelmi rost 70 mg
VÍZ
-
Összesen 2842.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 812 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 225 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 826 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 38 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 806 micro
-
Kolin: 309 mg
-
Retinol - A vitamin: 379 micro
-
α-karotin 511 micro
-
β-karotin 4601 micro
-
β-crypt 771 micro
-
Likopin 10292 micro
-
Lut-zea 7868 micro
Összesen
3895
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 6.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 219.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 51 mg
-
Nátrium 105 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 73 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 118 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 264 micro
-
Lut-zea 202 micro
Összesen
100
kcal
Hozzávalók
-
4 db padlizsán
-
670 g csemegekukorica
-
48 dkg füstölt virsli
-
40 dkg füstölt sajt
-
3 közepes fej vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
4 db paradicsom
-
1 csokor petrezselyem
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
bazsalikom ízlés szerint
-
1 db chili
-
1 ek kókuszzsír
Elkészítés
- A padlizsánokat megmossuk, hosszanti irányba kettévágjuk, belsejét kikanalazzuk. Igyekezzünk óvatosan, de minél nagyobb mélyedést csinálni. A padlizsánokat enyhén sózzuk.
- A kukoricát lecsepegtetjük, átmossuk.
- A 3 fej hagymát nagyobb kockákra vágjuk, és kókuszzsíron megpároljuk. Hozzáadjuk a szeletelt fokhagymát.
- Hozzáadjuk a kikanalazott padlizsánhúst, majd kis idő múlva a kukoricát és a felkockázott paradicsomot. Sózzuk, borosozzuk, a zöldségeket összesütjük.
- Legvégül a durvára vágott petrezselyem, a bazsalikom és a chili kerül a zöldségek közé.
- A virsliket hosszában félbe vágjuk.
- Egy-egy fél virslit fektetünk a padlizsánhajók aljába, majd erre kanalazzuk a zöldséges ragut.
- A sütőt előmelegítjük.
- A padlizsáncsónakokat olívaolajjal vagy kókuszzsírral (ilyenkor nyáron úgyis folyik) meglocsoljuk. Kenjünk pici zsiradékot alájuk is.
- 25-30 perc alatt készre sütjük.
- A sütés utolsó harmadában sajtot szeletelünk a csónakokra.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 71
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 6103
- Feltöltés dátuma: 2012. július 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Hidegen és melegen is remek étel. A padlizsánt süssük teljesen krémesre.