r
Nosalty Logó

Füstölt sonkás-sajtos-tejfölös tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Füstölt sonkás-sajtos-tejfölös tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A tálalásához

Összesen 1255 kcal
  • 16% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A tálalásához

Összesen 6278 kcal
  • 16% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A tálalásához

Összesen 283 kcal
  • 16% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.6 g

Zsír

  • Összesen
    41 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2817.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    523 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    662 mg
  • Nátrium
    1350 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    153.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    112.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    301 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    490 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    297 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 1255 kcal
  • 16% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    298.2 g

Zsír

  • Összesen
    204.8 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    635 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14087.4 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    692 mg
  • Kálcium
    2615 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    647 mg
  • Foszfor
    3312 mg
  • Nátrium
    6752 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    769.2 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    564.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1503 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    72 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2451 micro
  • Kolin:
    284 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1484 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    200 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    198 micro
Összesen 6278 kcal
  • 16% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    636 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    305 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 283 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tálalásához

Elkészítés

A tésztához

  1. Begyúrjuk a tésztát (szasztisz konyhájából való recept), pihentetjük.
  2. A maradék húsvéti sonkát nagy lyukú húsdarálón (lehet kicsin is) ledaráljuk.
  3. Kevés kacsazsíron fedő alatt átpirítjuk keverés mellett a sonkát, ha kóstoljuk, borsozzuk, ha már majdnem kész, levesszük az utolsó pár percre a fedőt, kicsit lepirítjuk (kb. 20 perc alatt kész).
  4. A vizet sóval feltesszük forrni, és a tésztát kinyújtjuk, felvágjuk, és kifőzzük, lecsepegtetjük, és a kifőtt tésztát összekeverjük a puhára főtt-pirított sonkával (tésztafőzés : forrástól számítva friss 3 perc).
  5. Ha nincs időnk, vagy nem tudunk tésztát készíteni, a két csomag rövid metélt tésztát főzzük ki, leszűrjük, és ezzel keverjük össze a darált sonkát (forrástól számítva 6-8 perc).
  6. Az összekevert sonkás tésztát szobameleg tejföllel és bőven reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
  7. Még finomabb, ha a tésztát az összekevert sonkával, kicsit a sütőben összepirítjuk, és úgy tálaljuk a szobameleg bő tejföllel és a sok reszelt sajttal.
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 14123
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 18.

Ajánló

Bableves, Gombócleves, Zöldségleves a megelőző fogás, ezt követi ez a sonkás tészta, finom bort kínáljunk hozzá, esetleg finom házi szörpöt, ásványvizet.:-)) Ne sajnáljuk a finom tejfölt és a sajtot. :-)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Füstölt sonkás-sajtos-tejfölös tészta
Éva-Anyóca 350 recept

Maradt ki füstölt-főtt sonka Húsvétról.( saját főzés: egész tarka bors, babérlevél, vöröshagyma, fokhagyma, főzőlevében hűlt ki ). Már szendvicsnek sem kérte senki, ezért ez a mentő ötletem támadt. Így viszont nagyon finom, és illatos, gyorsan elfogyó második fogás alakult ki a zöldségleves után. Emlékeztem rá, hogy annak idején anyukám, nagyim, nagynéném (anyum nővére),  nagyon sokat készítette, igaz ők az összesütött változatát, húsvét után egy jó kis bablevest követve.:-) Sikerem volt, de csak a felét tudtam összesütni, mivel a másik részére a család, még frissen kifőve és átkeverve lecsapott.:-) A tésztának a legnagyobb sikere akkor van, ha frissen gyúrt Kérem, hogy aki teheti, gyúrja, aki nem és veszi, az legalább a középáras tésztát vegye, ami nagyon olcsó és két perc alatt kész,- na az olyan is kifőzés után, ehetetlen,mancsos.....árban lehet, elmegy, ízben nem, állagban nem,...kár is vele foglalkozni.:-(( Ettől független természetes: fontos az ára, de a minőség is. Össze kell hangolni,- tudom, sokszor nehéz ,- bármi legyen is az az alapanyag.:-) Tálaláskor díszíthetjük snidlinggel, sőt: a finomra vágott snidlinget elkeverhetjük a tejfölel, és úgy locsoljuk le a tésztát. Ajánlom mindenkinek kipróbálásra, finom.

Hozzávalók

A tésztához

A tálalásához

Címlapról ajánljuk