Füstölt sonkás-sajtos-tejfölös tészta
- 16% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 16% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 16% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 16% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 59.6 g
Zsír
-
Összesen 41 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 127 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2817.5 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 138 mg
-
Kálcium 523 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 129 mg
-
Foszfor 662 mg
-
Nátrium 1350 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 153.8 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 112.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 301 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 490 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 297 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 40 micro
- 16% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 298.2 g
Zsír
-
Összesen 204.8 g
-
Telített zsírsav 103 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 635 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 14087.4 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 692 mg
-
Kálcium 2615 mg
-
Vas 35 mg
-
Magnézium 647 mg
-
Foszfor 3312 mg
-
Nátrium 6752 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 769.2 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 564.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1503 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 63 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 9 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 72 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2451 micro
-
Kolin: 284 mg
-
Retinol - A vitamin: 1484 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 200 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 198 micro
- 16% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.5 g
Zsír
-
Összesen 9.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 636 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 118 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 150 mg
-
Nátrium 305 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 25.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 111 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 67 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
45 dkg sonka
-
1 ek kacsazsír
-
négyszínű bors ízlés szerint
-
1 kg tészta
-
só ízlés szerint
A tálalásához
-
30 dkg trappista sajt
-
snidling ízlés szerint
Elkészítés
A tésztához
- Begyúrjuk a tésztát (szasztisz konyhájából való recept), pihentetjük.
- A maradék húsvéti sonkát nagy lyukú húsdarálón (lehet kicsin is) ledaráljuk.
- Kevés kacsazsíron fedő alatt átpirítjuk keverés mellett a sonkát, ha kóstoljuk, borsozzuk, ha már majdnem kész, levesszük az utolsó pár percre a fedőt, kicsit lepirítjuk (kb. 20 perc alatt kész).
- A vizet sóval feltesszük forrni, és a tésztát kinyújtjuk, felvágjuk, és kifőzzük, lecsepegtetjük, és a kifőtt tésztát összekeverjük a puhára főtt-pirított sonkával (tésztafőzés : forrástól számítva friss 3 perc).
- Ha nincs időnk, vagy nem tudunk tésztát készíteni, a két csomag rövid metélt tésztát főzzük ki, leszűrjük, és ezzel keverjük össze a darált sonkát (forrástól számítva 6-8 perc).
- Az összekevert sonkás tésztát szobameleg tejföllel és bőven reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
- Még finomabb, ha a tésztát az összekevert sonkával, kicsit a sütőben összepirítjuk, és úgy tálaljuk a szobameleg bő tejföllel és a sok reszelt sajttal.
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30x20x6
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 56
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 14195
- Feltöltés dátuma: 2012. április 18.
Ajánló
Bableves, Gombócleves, Zöldségleves a megelőző fogás, ezt követi ez a sonkás tészta, finom bort kínáljunk hozzá, esetleg finom házi szörpöt, ásványvizet.:-)) Ne sajnáljuk a finom tejfölt és a sajtot. :-)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Maradt ki füstölt-főtt sonka Húsvétról.( saját főzés: egész tarka bors, babérlevél, vöröshagyma, fokhagyma, főzőlevében hűlt ki ). Már szendvicsnek sem kérte senki, ezért ez a mentő ötletem támadt. Így viszont nagyon finom, és illatos, gyorsan elfogyó második fogás alakult ki a zöldségleves után. Emlékeztem rá, hogy annak idején anyukám, nagyim, nagynéném (anyum nővére), nagyon sokat készítette, igaz ők az összesütött változatát, húsvét után egy jó kis bablevest követve.:-) Sikerem volt, de csak a felét tudtam összesütni, mivel a másik részére a család, még frissen kifőve és átkeverve lecsapott.:-) A tésztának a legnagyobb sikere akkor van, ha frissen gyúrt Kérem, hogy aki teheti, gyúrja, aki nem és veszi, az legalább a középáras tésztát vegye, ami nagyon olcsó és két perc alatt kész,- na az olyan is kifőzés után, ehetetlen,mancsos.....árban lehet, elmegy, ízben nem, állagban nem,...kár is vele foglalkozni.:-(( Ettől független természetes: fontos az ára, de a minőség is. Össze kell hangolni,- tudom, sokszor nehéz ,- bármi legyen is az az alapanyag.:-) Tálaláskor díszíthetjük snidlinggel, sőt: a finomra vágott snidlinget elkeverhetjük a tejfölel, és úgy locsoljuk le a tésztát. Ajánlom mindenkinek kipróbálásra, finom.