r
Nosalty Logó

Füstölt lazacos-tojásos falatkák

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Audrey
Füstölt lazacos-tojásos falatkák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 507 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1523 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 179 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    31.7 g

Zsír

  • Összesen
    29.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    429 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1202.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    453 mg
  • Nátrium
    441 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    180.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    371 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    341 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    359 mg
  • Retinol - A vitamin:
    304 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    814 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    607 micro
Összesen 507 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    95 g

Zsír

  • Összesen
    89.6 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3607.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    519 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    1358 mg
  • Nátrium
    1324 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    542 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1114 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    1022 micro
  • K vitamin:
    205 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    374 micro
  • Kolin:
    1076 mg
  • Retinol - A vitamin:
    911 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2442 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1820 micro
Összesen 1523 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    421.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    285 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    213 micro
Összesen 179 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Szeleteljük fel a croissantokat vagy bagettet jó ujjnyi karikákra, majd száraz serpenyőben vagy pirítóban pirítsuk mindkét oldalukat aranybarnára.
  2. Mindegyikre fektessünk egy-egy vékony szelet füstölt lazacot.
  3. A tojást verjük fel, sózzuk, borsozzuk. Forró serpenyőben olvasszuk meg a vaj kétharmadát, majd öntsük rá a tojást. Fakanállal kevergetve addig süssük, amíg rántotta nem lesz belőle.
  4. Ekkor húzzuk le a tűzről, és tegyük hozzá a maradék vajat, tejszínt. Egy kicsit még tegyük vissza tűzre, keverjük össze, fűszerezzük snidlinggel.
  5. Evőkanállal kanalazzuk a lazacos szeletek tetejére, és el is készült.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2793
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 17.

Ajánló

Nagyszerű reggeli, de uzsonnára, vendégvárónak és vacsorára is kiváló lehet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a recept Gordon Ramsay-től származik, náluk a családban ez a karácsonyi reggeli. A füstölt lazac, tojás, pirítós párosítás nagyon finom, jobbat nem is készíthettem volna belőle.:) Sajnos én nem kaptam croissont-t, úgyhogy bagettel készítettem, valamint kifelejtettem a snidlinget, de így is nagyon finom reggeli lett, különleges alkalmakkor biztos fogom még készíteni.:) Valóban fenséges ünnepi reggeli!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...