- 19% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 19% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 19% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.3 g
Zsír
-
Összesen 0.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 384.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 233 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.4 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 83.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 104 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 69 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
- 19% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 81.2 g
Zsír
-
Összesen 2.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 164 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1538 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 54 mg
-
Kálcium 249 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 132 mg
-
Foszfor 932 mg
-
Nátrium 165 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.8 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 334.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 88 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 416 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 274 mg
-
Retinol - A vitamin: 88 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
- 19% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.5 g
Zsír
-
Összesen 0.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 217.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 132 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 47.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 59 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- A halat besózzuk, tetszőleges fűszerekkel alaposan bedörzsöljük, citromlével meglocsoljuk.
- Hűtőben 2-3 órára állni hagyjuk.
- A füstölő alsó részébe beletesszük a fűrészport. Ízlés szerint a fűrészporba is tehetünk fűszereket, egész borsot, rozmaringot stb., illetve más fűrészport is használhatunk, mint bükkfa, de fenyőt és akácot ne, mert nem jó ízt adnak a húsnak.
- A rácsra ráfektetjük a halat, és lezárjuk a füstölőt.
- A halfüstölő égőfejeit feltöltjük denaturált szesszel, és meggyújtjuk.
- A lezárt füstölőben a halat 25-30 percig pároljuk, a tetején a szellőző nyílást félig hagyjuk nyitva, hogy a gőz távozhasson.
- A hal már ebben a formájában nagyon finom, de aki biztosra akar menni, a megpárolódott/füstölődött halat grillezze meg pár percig, hogy a hal bőrén némi pörzsanyag képződjön, így biztos a siker.
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 19
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 8516
- Feltöltés dátuma: 2013. július 11.
Ajánló
Köretként steak burgonyát és marinált paradicsomot kínáltam hozzá, tokaji száraz furminttal.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Az úgy kezdődött, hogy megkínáltak füstölt csukával. Az első falat után tudtam, hogy nekem ilyen KELL! Véletlenül, Zsolti kollégámnak – aki horgászik – volt egy profi halfüstölője, amit rendelkezésemre bocsátott. Ez tulajdonképpen egy rozsdamentes acélból készült, zárható edény, amit borszeszégőkkel lehet melegíteni. Az edény az aljára kerül a fűrészpor, erre egy terelőlap, hogy a füst ne közvetlenül érje a halat. A halak rácsokra kerülnek, ebbe a típusba két rétegben lehet pakolni a füstölni valót. Nemcsak halat, de más húsokat, zöldséget is lehet benne füstölni. Nagyon kiváló eszköz, ajánlom mindenkinek, de a mosogatása egy rémálom. Nos, az első próbálkozásra boruljon a feledés homálya… ekkor tanultam meg, hogy egy füstöléshez max. 2 evőkanál fűrészpor kell. A második bevetés már sikeresebb volt, ahogy a képen látható csuka is elfogyott az utolsó falatig. A képen is látszik, hogy mellette füstöltem törpeharcsákat is, amik szintén elfogytak.