r
Nosalty Logó

Fürjtojás leves

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Iluska
Fürjtojás leves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 200 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 400 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 33 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    473 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    339.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    562 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    206 micro
Összesen 200 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    946 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    678.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    284 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    1124 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    76 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    303 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    413 micro
Összesen 400 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    56.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    93.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 33 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat megmossuk. A zsírt felolvasztjuk, beletesszük a lisztet és az egészben hagyott hagymát. Együtt pirítjuk zsemleszínűre. Belekeverjük a fűszerpaprikát,és azonnal felengedjük a vízzel.
  2. Hozzáadjuk az ételízesítőt, a sót és a köménymagot. Mikor forrni kezdene, 2 felvert tojást a levesbe csorgatunk. A többit egészben, egyesével tesszük a levesbe. Lassú tűzön, kevergetés nélkül készre főzzük. Melegen tálaljuk. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 17060
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 12.

Ajánló

Aki szereti, pirított zsemle kockákat is kínálhat mellé. A fürjtojás rendszeres fogyasztásával hosszútávon javíthatóak a szív és érrendszeri problémák, a magas vérnyomás, a vérszegénység, valamint a gyomor és hasnyálmirigy betegségei, javasolják fogyókúra esetén is. A csontritkulás megelőzésére: a tisztára mosott tojáshéj porrá zúzva az ételbe keverve fogyasztható. (Amikor a hetvenes években a Bátyám mindkét lába veszélyben volt egy baleset miatt, Édesanyám - titokban - pontosan ezt tette.) Ugyanígy, tehát a tojáshéj porrá törve, a csontok mellett a fogakat és a hajat is megerősíti.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lányom kapott az egyik ismerősétől fürjtojást, és mivel nagyon értékes tápanyagokat tartalmaz, nem hagyhattam ki a leves megfőzését. Tyúktojásból is szeretjük a levest, fürjből is nagyon finom lett!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...