Füge szirupban
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Oli(E)va
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
1014
kcal
- 2% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
12164
kcal
- 2% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.2 g
Zsír
-
Összesen 22.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 548.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 161 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 141 mg
-
Foszfor 224 mg
-
Nátrium 15 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 206.3 g
-
Cukor 195 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 235.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 142 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 16 micro
Összesen
1014
kcal
- 2% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 122 g
Zsír
-
Összesen 268.6 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 168 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 65 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6584.5 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 1931 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 1691 mg
-
Foszfor 2685 mg
-
Nátrium 183 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2475.5 g
-
Cukor 2342 mg
-
Élelmi rost 107 mg
VÍZ
-
Összesen 2825.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 139 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 121 mg
-
C vitamin: 55 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 93 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 372 micro
-
Kolin: 356 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1703 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 189 micro
Összesen
12164
kcal
- 2% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.1 g
Zsír
-
Összesen 4.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 114.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 47 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.1 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 49.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
212
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A meghámozott fügéken egy kis villával két-három lyukat ejtünk, majd jó bő, forró vízbe dobva 10 percig lassan forraljuk.
- A vizet kiöntjük, megmossuk a fügéket, a vizet ismét leszűrjük.
- Minden fügébe az alsó lyukon bedugunk egy lehéjazott mandulát, és az oldalába egy szegfűszeget nyomunk.
- Egy nagyobb lábasba beletesszük a 12 dl vizet, a 2 kg cukrot és a fügéket, kb. 15 percig főzzük, utána az edényben hagyjuk kihűlni a szirupjában, egy egész éjszakára otthagyjuk.
- Másnap felmelegítjük, főzzük kissé, amíg besűrűsödik a szirup, a végén beletesszük a citromlét.
- Ha kész, még így melegen nagyon tiszta, száraz üvegekbe töltjük.
- Ha megmaradt mandula, az üvegekbe tesszük a fügék mellé, a felesleges szirupot felhasználhatjuk fagyik tálalásához.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 53
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 9786
- Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 23.
Ajánló
Közepes, még kissé kemény fügéket válasszunk, az érett füge szét fog esni a szirupban való főzésnél.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- babakonyha:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Oli(E)va
85 recept
Van két nagy fügefám, az egyik termése kicsi, fehér, már júniusban beérik, a másik nagy, piros belű, a fa még mindig tele van éretlenebb fügékkel. A cseresznye szirupban receptemnél Jucus53 megkért, hogy tegyem fel a fügéset is, nos, itt van, nagyon szívesen :)