r
Nosalty Logó

Füge szirupban

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Oli(E)va
Füge szirupban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1014 kcal
  • 2% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 12164 kcal
  • 2% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 212 kcal
  • 2% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    548.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    224 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    206.3 g
  • Cukor
    195 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    235.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 1014 kcal
  • 2% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122 g

Zsír

  • Összesen
    268.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    168 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6584.5 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    1931 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    1691 mg
  • Foszfor
    2685 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2475.5 g
  • Cukor
    2342 mg
  • Élelmi rost
    107 mg

VÍZ

  • Összesen
    2825.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    121 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    93 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    372 micro
  • Kolin:
    356 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1703 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 12164 kcal
  • 2% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    114.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.1 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 212 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A meghámozott fügéken egy kis villával két-három lyukat ejtünk, majd jó bő, forró vízbe dobva 10 percig lassan forraljuk.
  2. A vizet kiöntjük, megmossuk a fügéket, a vizet ismét leszűrjük.
  3. Minden fügébe az alsó lyukon bedugunk egy lehéjazott mandulát, és az oldalába egy szegfűszeget nyomunk.
  4. Egy nagyobb lábasba beletesszük a 12 dl vizet, a 2 kg cukrot és a fügéket, kb. 15 percig főzzük, utána az edényben hagyjuk kihűlni a szirupjában, egy egész éjszakára otthagyjuk.
  5. Másnap felmelegítjük, főzzük kissé, amíg besűrűsödik a szirup, a végén beletesszük a citromlét.
  6. Ha kész, még így melegen nagyon tiszta, száraz üvegekbe töltjük.
  7. Ha megmaradt mandula, az üvegekbe tesszük a fügék mellé, a felesleges szirupot felhasználhatjuk fagyik tálalásához.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9781
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 23.

Ajánló

Közepes, még kissé kemény fügéket válasszunk, az érett füge szét fog esni a szirupban való főzésnél.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Oli(E)va 85 recept

Van két nagy fügefám, az egyik termése kicsi, fehér, már júniusban beérik, a másik nagy, piros belű, a fa még mindig tele van éretlenebb fügékkel. A cseresznye szirupban receptemnél Jucus53 megkért, hogy tegyem fel a fügéset is, nos, itt van, nagyon szívesen :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...