Fruzsi banános csokitortája
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
37g tojás46 kcal
-
13g porcukor48 kcal
-
6 kcal
-
1g víz0 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
0g margarin1 kcal
A krémhez
-
63g banán36 kcal
-
21g gyümölcsjoghurt20 kcal
-
84 kcal
-
14 kcal
-
1g habfixáló2 kcal
A díszítéshez
-
2g tortabevonó9 kcal
-
13g banán7 kcal
-
17g csokoládéforgács91 kcal
Összesen
411
kcal
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
440g tojás554 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
68 kcal
-
16g víz0 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
2g margarin14 kcal
A krémhez
-
750g banán427 kcal
-
250g gyümölcsjoghurt240 kcal
-
400g növényi habtejszín1004 kcal
-
171 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
A díszítéshez
-
20g tortabevonó109 kcal
-
150g banán85 kcal
-
200g csokoládéforgács1092 kcal
Összesen
4927
kcal
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
16.8g tojás21 kcal
-
5.7g porcukor22 kcal
-
1.1g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
0.6g víz0 kcal
-
5.7g finomliszt21 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
0.1g margarin1 kcal
A krémhez
-
28.6g banán16 kcal
-
9.5g gyümölcsjoghurt9 kcal
-
15.2g növényi habtejszín38 kcal
-
1.7g csokoládés pudingpor7 kcal
-
0.3g habfixáló1 kcal
A díszítéshez
-
0.8g tortabevonó4 kcal
-
5.7g banán3 kcal
-
7.6g csokoládéforgács42 kcal
Összesen
188
kcal
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 17.6 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 122 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 592.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 110 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 244 mg
-
Nátrium 159 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.1 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 64 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 101 mg
-
Retinol - A vitamin: 53 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 182 micro
Összesen
411
kcal
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 106.7 g
Zsír
-
Összesen 211.8 g
-
Telített zsírsav 147 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 1466 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7111.3 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 189 mg
-
Kálcium 1316 mg
-
Vas 33 mg
-
Magnézium 712 mg
-
Foszfor 2925 mg
-
Nátrium 1911 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 661.6 g
-
Cukor 376 mg
-
Élelmi rost 48 mg
VÍZ
-
Összesen 767.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 658 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 318 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 346 micro
-
Kolin: 1214 mg
-
Retinol - A vitamin: 635 micro
-
α-karotin 159 micro
-
β-karotin 219 micro
-
β-crypt 37 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2181 micro
Összesen
4927
kcal
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 8.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 271.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 112 mg
-
Nátrium 73 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.2 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 29.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
188
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
8 db tojás
-
150 g porcukor
-
3 ek cukrozatlan kakaópor
-
10 evőkanál finomliszt
-
1 csomag sütőpor
A krémhez
-
5 közepes db banán
-
400 ml növényi habtejszín
-
1 csomag habfixáló
A díszítéshez
-
2 dkg tortabevonó
-
1 közepes db banán
Elkészítés
A tésztához
- A piskóta elkészítési módja:
- A kapcsos tortaformát kivajazzuk, kilisztezzük, sütőt bekapcsoljuk (nem kell túl nagy hőfokozatra állítani).
- Tojásokat 2 edényben különválasztjuk fehérjére, sárgájára.
- A fehérjéhez a porcukor 1/3-át, azaz 5 dkg-ot hozzáadjuk, és kemény habbá verjük.
- A sárgájához a maradék 2/3porcukrot, 10 dkg-ot hozzáadjuk, fehéredésig keverjük, ekkor a kakaóport is hozzáadjuk, ill. a hideg vizet.
- A lisztet és a sütőport alaposan elkeverjük, ezután a sárgájás-kakaós masszához adjuk, alaposan elkeverjük. (Sűrű lesz!)
- A tojásfehérjét óvatosan, részletekben kanál segítségével bele kell forgatni a másik masszába, vigyázni, hogy ne törjön össze ahab. Végül a kivajazott tortaformába öntjükaz elkészült masszát, és kb. 20-25 perc alatt 170-180 °C-on megsütni. Közben a sütő ajtaját nem szabad kinyitni, mert összeesik a tészta. A finom illat alapján lehet tudni, kb. mikor lett kész a tészta. Hagyjuk teljesen kihűlni.
- Krém elkészítése:
- A banánokat meghámozzuk, és összeturmixoljuk. Ezután a habfixálóval elkevert banános joghurttal is összekeverjük.
- Ezt követően a főzés nélküli (banános vagycsokis ízű) pudingporral összekeverjük, amitől szépen besűrűsödik. A Hulalát kemény habbá kell verjük.
- Hűtőbe tesszük őket, amíg a tészta kihűl teljesen.
- Összeállítás:
- A kihűlt tésztát 3 lapba vágjuk. A banános csokis krémet és a hulalát kivesszük a hűtőből, óvatosan összekeverjük. A lapok közé kenjük arányosan egy nagy felületű kés segítségével. Vékony rétegben kívülről is bevonjuk vele a tortát.
- Megolvasztjuk gőz fölött a kockákra tördelt, olajjal vagy margarinnal dúsított étcsokis tortabevonót. Ha teljesen folyós állagú, bevonjuk vele a tortát. Hűtőbe tesszük. Közvetlenül tálalás előtt díszítjük tetszőlegesen felkarikázott banánnal, megmaradt habbal, stb.
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 23
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3093
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Közeledett édesanyám születésnapja, és nem találtam egy olyan receptet sem, amire azt mondtam volna, ez az igazi. Így képzeletben összekombináltam a hozzávalókat, és megszületett ez a torta. Hatalmas sikert aratott, remélem másnak is beválik!:-)