r
Nosalty Logó

Fruzsi banános csokitortája

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fruzsi banános csokitortája
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 411 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 4927 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 188 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    592.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.1 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    64 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 411 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.7 g

Zsír

  • Összesen
    211.8 g
  • Telített zsírsav
    147 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1466 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7111.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    1316 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    712 mg
  • Foszfor
    2925 mg
  • Nátrium
    1911 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    661.6 g
  • Cukor
    376 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    767.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    658 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    346 micro
  • Kolin:
    1214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    635 micro
  • α-karotin
    159 micro
  • β-karotin
    219 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2181 micro
Összesen 4927 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 188 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A piskóta elkészítési módja:
  2. A kapcsos tortaformát kivajazzuk, kilisztezzük, sütőt bekapcsoljuk (nem kell túl nagy hőfokozatra állítani).
  3. Tojásokat 2 edényben különválasztjuk fehérjére, sárgájára.
  4. A fehérjéhez a porcukor 1/3-át, azaz 5 dkg-ot hozzáadjuk, és kemény habbá verjük.
  5. A sárgájához a maradék 2/3porcukrot, 10 dkg-ot hozzáadjuk, fehéredésig keverjük, ekkor a kakaóport is hozzáadjuk, ill. a hideg vizet.
  6. A lisztet és a sütőport alaposan elkeverjük, ezután a sárgájás-kakaós masszához adjuk, alaposan elkeverjük. (Sűrű lesz!)
  7. A tojásfehérjét óvatosan, részletekben kanál segítségével bele kell forgatni a másik masszába, vigyázni, hogy ne törjön össze ahab. Végül a kivajazott tortaformába öntjükaz elkészült masszát, és kb. 20-25 perc alatt 170-180 °C-on megsütni. Közben a sütő ajtaját nem szabad kinyitni, mert összeesik a tészta. A finom illat alapján lehet tudni, kb. mikor lett kész a tészta. Hagyjuk teljesen kihűlni.
  8. Krém elkészítése:
  9. A banánokat meghámozzuk, és összeturmixoljuk. Ezután a habfixálóval elkevert banános joghurttal is összekeverjük.
  10. Ezt követően a főzés nélküli (banános vagycsokis ízű) pudingporral összekeverjük, amitől szépen besűrűsödik. A Hulalát kemény habbá kell verjük.
  11. Hűtőbe tesszük őket, amíg a tészta kihűl teljesen.
  12. Összeállítás:
  13. A kihűlt tésztát 3 lapba vágjuk. A banános csokis krémet és a hulalát kivesszük a hűtőből, óvatosan összekeverjük. A lapok közé kenjük arányosan egy nagy felületű kés segítségével. Vékony rétegben kívülről is bevonjuk vele a tortát.
  14. Megolvasztjuk gőz fölött a kockákra tördelt, olajjal vagy margarinnal dúsított étcsokis tortabevonót. Ha teljesen folyós állagú, bevonjuk vele a tortát. Hűtőbe tesszük. Közvetlenül tálalás előtt díszítjük tetszőlegesen felkarikázott banánnal, megmaradt habbal, stb.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3093
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Közeledett édesanyám születésnapja, és nem találtam egy olyan receptet sem, amire azt mondtam volna, ez az igazi. Így képzeletben összekombináltam a hozzávalókat, és megszületett ez a torta. Hatalmas sikert aratott, remélem másnak is beválik!:-)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...